tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι λέει ο Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες για τη φετινή Αποκριά

Από τον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες ανακοινώτηκαν τα εξής:

Απάντηση σχετικά με την επίσημη τοποθέτηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νάουσας στην ανάρτηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας voria.gr στις 28-01-21.

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόωρη δήλωση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας, κυρίας Μπαλτατζίδου Δώρας, σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι του εθίμου «Γενίτσαροι και Μποϋλες» της Νάουσας τη φετινή Αποκριά.

Κατά την επίσημη συνέντευξη της στην ηλεκτρονική εφημερίδα Voria.gr, στις 28-01-2021 εμφανίζεται να δηλώνει τα παρακάτω:

«Παρά την απαγόρευση, όπως και πέρσι, ένα μπουλούκι θα βγει στους δρόμους της πόλης. Ωστόσο, ο κόσμος δεν θα μπορέσει να το δει από κοντά και να συμμετάσχει στο δρώμενο. Όλο τo δρώμενο θα το κάνουμε ψηφιακό. Θα έχουμε ένα μπουλούκι με 20 - 30 άτομα, θα γίνει live streaming, ενώ θα δημιουργήσουμε έναν ψηφιακό χάρτη με όλη τη διαδρομή. Και θα καλέσουμε όλο τον κόσμο να το παρακολουθήσει μέσα από το διαδίκτυο, ενώ ταυτόχρονα πάνω στον χάρτη θα έχει ο κaθέvaς τη δυνατότητα να δει σημαντικά τοπόσημα για την ιστορία, όπως το ρολόι, τo πάρκο, τον χώρο θυσίας των ηρώων»

(πηγή: https://www.voria.gr/article/koronoios-pos-tha-giortasi-ta-paradosiaka-karnavalia-i-voria-ellada)

Αυτό που προσμένουμε,- τόσο σαν Θεματοφύλακες του εθίμου, αλλά και σα Ναουσαίοι πολίτες-, είναι μια Δημοτική αρχή υπεραμυνόμενη μαζί με το θεματοφύλακα Όμιλο, στη διαφύλαξη, προστασία και ανεμπόδιστη τέλεση του.

Για το λόγο αυτό η Διοίκηση του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες, έχοντας την ευθύνη συνέχισης τπς πολιτιστικής ταυτότητας της Νάουσας -, με πλήρη επίννωση της αβέβαιης υγειονομικής κατάστασης, παρακολουθώντας την εξέλιξη των μεταβαλλόμενων επιδημιολογικών δεδομένων του τόπου και συμμορφούμενη με τις διατάξεις της Πολιτείας.

Αποφάσισε ομόφωνα το Σάββατο 30-01-2021 μετά από έκτακτη Συνεδρίαση, πως είναι άκαιρο να δηλώσει επί του παρόντος, εάν και με ποιο τρόπο θα τελεστεί το αυστηρότατο και παλαιότατο έθιμο της πόλης τη φετινή περίοδο Αποκριάς.

Καλό θα είναι, όσοι εμπλέκονται με το θεσμικό τους ρόλο στα πολιτιστικά τεκταινόμενατης πόλης, να μην προτρέχουν και όπμιουρνούν περισσότερη σύγχυση στους πολίτες.

Αναμένουμε επίσης από τον αξιότιμο Δήμαρχο Νάουσας κύριο Καρανικόλα, να τοποθετηθεί άμεσα απέναντι στο λαό της Νάουσας και την Πολιτεία, για το ποια θα είναι η επικείμενη επίσημη στάση τη Δημοτικής Αρχής, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, απαγορευτεί από την Κυβέρνηση η τέλεση του πατροπαράδοτου και αυστηροτάτου εθίμου της πόλης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69