tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα της Καλλιθέας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Να που και πάλι το ημερολόγιο δείχνει την 19η Μαΐου. Μια ημερομηνία ορόσημο , που ρίζωσε βίαια στο DNA του ποντιακού Ελληνισμού. Στις 19 ΜΑΙΟΥ 1919 ξεκίνησε η υλοποίηση του σχεδίου της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, που οδήγησε στον θάνατο 353.000 πόντιους ,άλλους με το όπλο στο χέρι ,άλλους στις ατελείωτες πορείες εκτοπισμού, άλλους στα τάγματα εργασίας. Οδήγησε και πάνω από ένα εκατομμύριο από αυτούς ,στον δρόμο της προσφυγιάς, προς την Ελλάδα, αφήνοντας, πίσω τους τις χιλιόχρονες πατρογονικές τους εστίες.

Ο ΜΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΒΕΡΟΙΑΣ τιμά την μνήμη όσων χάθηκαν, τιμά την μνήμη όσων αγωνίστηκαν ένοπλοι, αλλά και όσων αγωνίστηκαν με τα χέρια τους γυμνά, για να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες, στην νέα τους πατρίδα. Τους τιμά με την προσπάθεια που κάνει για την αναγνώριση της γενοκτονίας των ποντίων, τους τιμά προσπαθώντας να διατηρήσει ζωντανή την ποντιακή διάλεκτο, την ποντιακή παράδοση, τον ποντιακό πολιτισμό.

Τους τιμά κάνοντας γνωστή την ιστορία τους, γιατί εμείς οι Πόντιοι έχουμε ιστορία και είναι πολύ μεγάλη, τόσο μεγάλη… που δυστυχώς δεν χωρά στα σχολικά συγγράμματα.

Στις σημερινές συνθήκες, που νέα καραβάνια προσφύγων ανά την υφήλιο συνεχίζουν να αναζητούν ασφαλές πέρασμα , δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι και γιατί διαχρονικά ξεριζώνουν τους λαούς. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων, που γίνονται για το μοίρασμα του κόσμου για μια ακόμη φορά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69