tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ΑΧΕΠΑ Βέροιας πραγματοποίησε εκδήλωση για την στρατηγική σημασία της απελευθέρωση της πόλης - ποια είναι η ΑΧΕΠΑ

axepa

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στην Δημόσια Βιβλιοθήκη βιβλιοπαρουσίαση με θέμα «Η μεγάλη εξόρμηση 1912-1913 και η στρατηγική σημασία της απελευθέρωσης της Βέροιας». Στην εκδήλωση, τοποθετήθηκε ο ο κ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας, πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. (Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Νομού Ημαθίας) κι έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση που επικρατούσε στην τουρκοκρατούμενη Βέροια και αμέσως μετά αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωσή της.

Στην εκδήλωση μίλησε ο συγγραφέας κ. Φώτης Σαραντόπουλος, γεν. 1957 στην Καλαμάτα, χημικός και επιχειρηματίας, αλλά και λάτρης της Ιστορίας και της Ελλάδας. Ο κ. Σαραντόπουλος στάθηκε στα βιβλία του «Εμπρός δια της λόγχης» που καλύπτουν την «μεγάλη εξόρμηση» των Βαλκανικών πολέμων 1912-1913.

Όπως είπε ο ίδιος γι' αυτά: «...πρωταρχικός σκοπός μου, ήταν να μεταφέρω το πνεύμα της εποχής, μιας εποχής από την οποία έχουν πολλά να διδαχθούν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων». Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Βέροιας Νικόλαος Γκαϊτατζής.
Την εκδήλωση οργάνωσε η τοπική οργάνωση ΑΧΕΠΑ Βεροίας. Για την ΑΧΕΠΑ μίλησε ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης των ΑΧΕΠΑ Νίκος Παπαδόπουλος ο οποίος είπε ότι πρόκειται για οργάνωση της Ελληνικής Διασποράς που μετρά 700 τμήματα σε όλο τον κόσμο. Από αυτά, ένα τμήμα λειτουργεί στην Βέροια.

«Στόχος της ΑΧΕΠΑ είναι να βοηθά εκεί που μπορεί. Είμαστε μια ανεξάρτητη οργάνωση και τελευταία από έλληνες του εξωτερικού συγκεντρώθηκαν 7,5 εκατομμύρια δολάρια και αγοράστηκε ιατρικό υλικό. «Αυτή την στιγμή η Ελλάδα Βάλλεται από παντού, Η ΑΧΕΠΑ είναι μια συντηριτική οργάνωση που μετρά 40.000 μέλη ενώ έχει κι ένα τμήμα στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την μη λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι τα Σκόπια είναι μια ξένη χώρα που δεν έχει καμιά σχέση με την Μακεδονία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69