tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Δ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού

xinadas paidia

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Βέροια στην Κατοχή και το Εμφύλιο» ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 οι εκδηλώσεις της Δ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού 2014. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου με την παρουσίαση του έργου του Παύλου Πυρινού «Βεροιώτικα και Νουσαίικα Σημειώματα» και συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σχετικές με το γενικό θέμα της εβδομάδας «Κατοχή – Αντίσταση – Εμφύλιος, Η δεκαετία των μεγάλων ανατροπών και συγκρούσεων» (1940-1950).

Με το παραπάνω θέμα και τη συγκεκριμένη περίοδο ασχολήθηκε και η επιστημονική ημερίδα «Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 3-4 Οκτωβρίου. Μέσα από τις εργασίες της ημερίδας προέκυψαν νέα σημαντικά στοιχεία και φωτίστηκαν άγνωστες πτυχές της περιόδου.

Τέλος, μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν σημεία, κτίρια, γειτονιές, οικίες της πόλης στα οποία διαδραματίστηκαν σκηνές των γεγονότων της δεκαετίας 1940-1950.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Βέροια στην Κατοχή και το Εμφύλιο», το οποίο παρακολούθησαν παιδιά της Στ΄ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν η κα Ανασταστία Ταναμπάση και η κα Μαρία Χειμωνοπούλου, ενώ παρουσιάστηκε με τη συνδρομή της κας Ιωάννας Ζιώγα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69