tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άνοιξε στο κοινό η Κρύπτη στην Μονή Δοβρά με τα έργα Βαρλάμη για τον Άγιο Λουκά (φωτογραφίες)

Άνοιξε στο κοινό η Κρύπτη στον πρόναο του ανεγειρόμενου ναού του Αγίου Λουκά, στην Μονή Δοβρά, η οποία φιλοξενεί τους πίνακες του Ευθύμιου Βαρλάμη για τον νεοφανή άγιο με τη θαυματουργική δράση. Την Κρύπτη εγκαινίασε στις 29 του περασμένου Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αλλά παρέμενε κλειστή στο κοινό. Μετά την καθιερωμένη παράκληση την Τρίτη το απόγευμα άνοιξε και ο κόσμος θαύμασε τα έργα της έκθεσης.

Μιλώντας για την έκθεση, ο Μητροπολίτης είπε ότι ο Ευθύμιος Βαρλάμης εμπνεύστηκε από τον βίο του Αγίου και θέλοντας να υποστηρίξει την ανέγερση του ναού, προχώρησε στην δημιουργία των πινάκων και την διαμόρφωση της έκθεσης στην Κρύπτη.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στην αποπεράτωση του Ναού λέγοντας ότι η επένδυση της στέγης, αν και υπάρχει το υλικό, δεν προχωρά διότι πρώτα πρέπει να γίνει η ένδυση των τρούλων και γι αυτό δεν υπάρχουν τα χρήματα.

Ο συνεργάτης του Ευθύμιου Βαρλάμη Παύλος Τροχόπουλος υπογράμμισε ότι για την ολοκλήρωση των έργων χρειάστηκε ένας χρόνος και για το σχέδιο διαμόρφωσης της έκθεσης ένας μήνας. "Με αυτή την έκθεση ο κ. Βαρλάμης θέλει να βοηθήσει κάθε άνθρωπο να αντλήσει δύναμη από την πίστη" σημείωσε και χαρακτήρισε το έργο πρωτοποριακό.

Κλείνοντας, ο κ. Τροχόπουλος είπε ότι σύντομα θα φιλοξενηθούν και οι άλλες τρεις συλλογές του κ. Βαρλάμη στην Μονή Δοβρά (οι συλλογές Αγίου Όρους, Ιησού Χριστού, Αποστόλου Παύλου).

Στο άνοιγμα της έκθεσης παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69