Διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Νέο Πρόδρομο
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Με ένα πλούσιο διήμερο μουσικών εκδηλώσεων θα γιορτάσει και φέτος την πανήγυρη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων «Ο Ακρίτας» Νέου Προδρόμου Ημαθίας, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες σε δύο βραδιές γεμάτες παράδοση, ποντιακή μουσική και λαϊκό γλέντι.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Αυγούστου και την Πέμπτη 6 Αυγούστου, με ώρα έναρξης στις 21:00, στον Νέο Πρόδρομο.
Την πρώτη βραδιά, το δημοτικό πρόγραμμα θα πλαισιώσουν ο Γιώργος Ιωαννίδης, ο Μπάμπης Κεμανετζίδης, καθώς και ο Χρήστος Μυλωνόπουλος στο ακορντεόν και το τραγούδι, ενώ στα νταούλια θα βρίσκεται ο Μιχάλης Νετούδης, δίνοντας τον παραδοσιακό παλμό της βραδιάς.
Τη δεύτερη ημέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην εμφάνιση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Ματθαίου Τσαχουρίδη, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, ενώ το λαϊκό γλέντι θα συνεχιστεί με το συγκρότημα «Τα Ρεμπετόπαιδα».
Η είσοδος για το κοινό έχει οριστεί στα 7 ευρώ, με τους διοργανωτές να απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και να γιορτάσουν την πανήγυρη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος μέσα από δύο βραδιές γεμάτες μουσική, παράδοση και διασκέδαση.

















