Η «Καλλιθέα» τίμησε την ποντιακή γαστρονομία και διακρίθηκε στην Ακρινή Κοζάνης
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Στην Ακρινή Κοζάνης, στην 1η Ποντιακή Βραδιά Γαστρονομίας συμμετείχε και η Καλλιθέα Βέροιας. Ήταν μια εκδήλωση που ανέδειξε τον πλούτο της κουζίνας και της ψυχής του Πόντου.
Οι γυναίκες του Βεροιώτικου συλλόγου ανέλαβαν να παρουσιάσουν ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα της ποντιακής κουζίνας: τα Ωτία. Με υπομονή και μεράκι, ζύμωσαν, έπλασαν και σμίλεψαν τις γεύσεις, δημιουργώντας ένα πιάτο που μιλούσε κατευθείαν στη γλώσσα της μνήμης. Η προσπάθεια αυτή δεν έμεινε απαρατήρητη· ο Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» απέσπασε το 3ο βραβείο, μια διάκριση που γέμισε χαρά και υπερηφάνεια τα μέλη του συλλόγου.
Όμως η βραδιά δεν ήταν μόνο διαγωνισμός· ήταν ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι πίσω στις αυλές των αλησμόνητων πατρίδων, όπου οι μυρωδιές από τα καζάνια και τα τηγάνια έδεναν τις οικογένειες γύρω από το τραπέζι, εκεί όπου το φαγητό ήταν μνήμη και συντροφικότητα. Μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία των ανθρώπων που κρατούν ζωντανές αυτές τις παραδόσεις, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν και να δοκιμάσουν την αυθεντική ποντιακή γεύση.
Πιστοί στις ρίζες τους και τα ήθη των προγόνων, τα μέλη του Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» συνεχίζουν να βιώνουν και να διαιωνίζουν την ποντιακή κληρονομιά, μεταφέροντας στις επόμενες γενιές τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου.
Με λόγια συγκίνησης και ευγνωμοσύνης, εξέφρασαν το «ευχαριστώ» τους για το ζεστό κάλεσμα και τη φιλοξενία, δίνοντας υπόσχεση πως τέτοιες στιγμές θα αποτελούν πάντα γέφυρες που ενώνουν παρελθόν, παρόν και μέλλον.