9η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου με μουσική και παραδοσιακές γεύσεις
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουλίου η 9η Γιορτή Κηπευτικών, ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στην τοπική κοινωνία ως γιορτή αφιερωμένη στον πλούτο της γης και την τοπική παραγωγή.
Την έναρξη της διήμερης εκδήλωσης θα πλαισιώσουν τα Χάλκινα της Γουμένισσας και η ορχήστρα του Τριαντάφυλλου Ασαρτζή, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει παραδοσιακά κρεατικά εδέσματα. Η είσοδος για τη βραδιά του Σαββάτου έχει οριστεί στα 5 ευρώ και περιλαμβάνει δύο μερίδες κρεατικών.
Την Κυριακή 13 Ιουλίου τη μουσική σκυτάλη θα αναλάβει ο τραγουδιστής Θεόφιλος Πουταχίδης, προσφέροντας ένα ξεχωριστό ποντιακό μουσικό πρόγραμμα για τους επισκέπτες της γιορτής.
Προγραμματίζεται επίσης προ-εκδήλωση στην καρδιά της Βέροιας, την Κυριακή 6 Ιουλίου, στην Πλατεία Δημαρχείου. Οι περαστικοί και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κηπευτικά προϊόντα του Αγίου Γεωργίου, να δοκιμάσουν τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες και να απολαύσουν παραδοσιακή μουσική σε εορταστική ατμόσφαιρα.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει τη σύνδεση της παραγωγικής ταυτότητας της περιοχής με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.