Ετήσιο Μνημόσυνο στη Βέροια για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Η Θρακική Εστία Βέροιας τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Απριλίου 2025.
Το ετήσιο μνημόσυνο θα τελεστεί στις 10:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου. Στη συνέχεια, στις 11:15, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου), όπου θα μιλήσει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ελένη Μουστιάκα – Μπατσαρά.
Το απόγευμα στις 19:30, στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας (Κυριωτίσσης 3Α), θα παρουσιαστεί ομιλία με θέμα: «Η Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού από τους Βουλγάρους και τους Τούρκους – 6 Απριλίου, Ημέρα Μνήμης». Την επιμέλεια των κειμένων έχει η Ανθούλα Τενεκετζόγλου – Μαλλιάρα, ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ζιάκας. Συμμετέχουν επίσης οι Δερβεντλή Χρυσούλα, Μαριαλένα Μίλη, Βαρσάμη Εύα, Γιούπης Στάθης, Κόγιας Νικόλαος και Δαγκουλής Αντώνης.
Η εκδήλωση αποτίει φόρο τιμής στους Θρακιώτες προγόνους και αναδεικνύει την ιστορική μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά του Θρακικού Ελληνισμού.