BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Παρατάθηκε η έκθεση της ζωγράφου Βασιλικής Σιδηροπούλου Καραμήτσου στο Δημαρχείο Βέροιας

Παράταση έως και την επόμενη βδομάδα πήρε η έκθεση της Βεροιώτισας ζωγράφου Βασιλικής Σιδηροπούλου Καραμήτσου.

Η έκθεση με τίτλο η «Γη του Μεγαλέξανδρου», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης, και περιλαμβάνει έργα της καλλιτέχνιδας με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο σε μάχες, εμπνευσμένα από το οικουμενικό όραμα του μεγάλου στρατηλάτη, θα φιλοξενείται στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας, έως και το τέλος Οκτωβρίου 2024.

Παράλληλα, παρουσιάζονται έργα που αντλούν έμπνευση από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Βέροιας, καθώς και πίνακες που αναδεικνύουν τη φύση της Ημαθίας ως ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης.

Η καλλιτέχνιδα χρησιμοποιεί ποικίλες τεχνικές, συνδυάζοντας κλασικά και σύγχρονα στοιχεία. Σε κάποια έργα αξιοποιεί τη βυζαντινή χρωματική παλέτα, ενώ σε άλλα δημιουργεί πίνακες που θυμίζουν ιστορημένα χειρόγραφα, με καλλιγραφικό κείμενο και εικονογραφικές συνθέσεις. Πολλά από τα έργα της αντλούν έμπνευση από το κοινωνικό περιβάλλον και αναδεικνύουν την καλλιτεχνική της ανησυχία και το πνεύμα αναζήτησης.

Στην πιο πρόσφατη δουλειά της, τα φωτεινά χρώματα κυριαρχούν, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σύνθεση, τόσο στα παλαιότερα έργα της όσο και στα νέα. Ένα από τα αγαπημένα της στοιχεία είναι τα υφάσματα, τα οποία κόβονται και συνδυάζονται με χρώματα στους πίνακες. Επιπλέον, η ζωγράφος χρησιμοποιεί συχνά τα δάχτυλά της, θυμίζοντας τον πουαντιγισμό, ένα καλλιτεχνικό ρεύμα του 19ου αιώνα.

Όλα τα έργα της αποπνέουν αισιοδοξία και ελπίδα για τη ζωή, αποτελώντας μια συνειδητή επιλογή της καλλιτέχνιδας.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι σύμφωνες με το ωράριο λειτουργίας του Δημαρχείου, ενώ οργανωμένες σχολικές επισκέψεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο του Δημάρχου (τηλ.: 2331350505).

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69