BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Νάουσα: Με επιτυχία η έναρξη των εικαστικών εργαστηρίων στους αμπελώνες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί η έναρξη της δράσης "OinArt - Εικαστικά Εργαστήρια στους αμπελώνες”. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Κυρ Γιάννη με τα εργαστήρια κοσμήματος, χαρακτικής και κατασκευής ξύλινης μαριονέτας.

Οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση των εισηγητών δημιούργησαν τα δικά τους πρωτότυπα έργα. Την έναρξη ανήγγειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών Νάουσας, Χρήστος Μητσιάνης ευχαριστώντας οινοποιεία, χορηγούς, Δήμο Νάουσας, Υπουργείο Πολιτισμού και συμμετέχοντες για την υποστήριξη στην γένεση αυτού του θεσμού δημιουργικού τουρισμού και πολιτιστικής εξωστρέφειας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν συνομιλώντας με εισηγητές και συμμετέχοντες ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασιλική (Βίκυ) Δανιηλίδου.

Στο εργαστήριο κοσμήματος η Μαρία Σβήγκα έδειξε στους συμμετέχοντες τρόπου με τους οποίος μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν με σύρμα κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και μενταγιόν. Η Αθηνά Παπαγιαννούλη πραγματοποίησε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην τέχνη της χαρακτικής, και παρουσίασε τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν και τύπωσαν ένα χαρακτικό έργο. Τέλος, η Σοφία Κρυσταλλούδη παρουσίασε την τεχνική κατασκευής ξύλινης μαριονέτας Jumping Jack, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν και να φιλοτεχνήσουν με βάση την έμπνευση τους μια ξύλινη φιγούρα.

Το πρόγραμμα OinArt - Εικαστικά εργαστήρια στους αμπελώνες συνεχίζεται…

Σάββατο 19/10 | 17:00 - 20:00 | Οινοποιείο Δαλαμάρα

- Εργαστήριο Ζωγραφικής

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ζωγραφικής σύνθεσης και δημιουργίας μέσα σε ένα οινοποιείο, ανεξάρτητα από το επίπεδο και την εμπειρία τους.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Τσάκωνας

Σάββατο 19/10 | 17:00 - 20:00 | Οινοποιείο Κόκκινου

- Εργαστήριο Φωτογραφίας

Με φωτογραφική μηχανή ή με το κινητό τους τηλέφωνο οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στις βασικές αρχές της φωτογραφικής τέχνης όπως την αναγνώριση των φωτοσκιάσεων και τεχνικών καδραρίσματος. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί φωτογραφικό παιχνίδι στο οινοποιείο όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν στην πράξη τις αρχές και τις τεχνικές που διδάχθηκαν. Τέλος θα έχουν την δυνατότητα να εκτυπώσουν μια φωτογραφία τους ως ενθύμιο της δημιουργικής εμπειρίας.

Εισηγητής: Χρήστος Μητσιάνης

Κυριακή 20/10 | 11:00 - 14:00 | Οινοποιείο Φουντή

- Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία πρώτη γνωριμία με την τέχνη της ξυλογλυπτικής και να δημιουργήσει ένα μικρό έργο τέχνης με θεματολογία την άμπελο, το οποίο θα το κρατήσει ως αναμνηστικό. Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες ακόμη και παιδιά άνω των 12 ετών.

Εισηγητής: Γιώργος Αβραμίδης

Η είσοδος στα εργαστήρια είναι ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας στα οινοποιεία ώστε να υλοποιηθούν τα εργαστήρια με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Διοργάνωση: Σύλλογος για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών Νάουσας

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Η. Π. Νάουσας.

Μπορείτε να ενισχύσετε τις δράσεις του Συλλόγου πραγματοποιώντας εγγραφή μέλους κατά τη διάρκεια των εικαστικών εργαστηρίων στους αμπελώνες.

Η συνέντευξη του Χρήστου Μητσιάνη, Προέδρου του Συλλόγου στην ΕΤ3 και την εκπομπή “Περίμετρος”:

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69