BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Γιορτή παράδοσης στη Νάουσα: Έκθεση παραδοσιακών ενδυμασιών από το Λύκειο Ελληνίδων

Με αφορμή τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Νάουσας, το Λύκειον των Ελληνίδων, Παράρτημα Νάουσας, διοργανώνει μία μοναδική εκδήλωση που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στον πλούσιο πολιτιστικό πλούτο και την παράδοση της περιοχής. Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, οι πόρτες του κεντρικού κτηρίου του Λυκείου, στην οδό Παύλου Μελά 8, θα ανοίξουν για την Έκθεση Παραδοσιακών Ενδυμασιών.

Από τις 10:30 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ., αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και πιστά αντίγραφα από τη συλλογή του Λυκείου, θα εκτεθούν για το κοινό. Αυτές οι στολές, που έχουν διατηρηθεί και αναπαραχθεί με προσοχή, θα «ζωντανέψουν» ξανά, προσκαλώντας τους επισκέπτες να θαυμάσουν τις λεπτομέρειές τους και να βυθιστούν στον πολιτισμικό πλούτο της Ελλάδας.

Η έκθεση αυτή δεν τιμά μόνο την απελευθέρωση της Νάουσας, αλλά λειτουργεί και ως υπενθύμιση της διαχρονικής σημασίας της παραδοσιακής ελληνικής φορεσιάς, που συνδέεται με γιορτές, τελετές και ιστορικά γεγονότα. Οι στολές αυτές φέρουν μαζί τους ιστορίες του παρελθόντος, σύμβολα ταυτότητας και τοπικής περηφάνιας.

Εκτός από την έκθεση, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και ο αγιασμός για την έναρξη της νέας Λυκειακής χρονιάς 2024-2025, που θα περιλαμβάνει όλες τις τάξεις και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου καλεί το κοινό να συμμετάσχει σε αυτή την πολιτιστική γιορτή, που συνδυάζει το ιστορικό με το σύγχρονο, διατηρώντας ζωντανό το πνεύμα της Νάουσας μέσω των παραδόσεών της.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69