BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι στο Καζάνι: Μουσική και χορός απογείωσαν την εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με άφθονη μουσική και χορό πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό ποντιακό γλέντι στην περιοχή της Νάουσας, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στο Οινοποιείο Κόκκινος. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, στο πλαίσιο του καθιερωμένου γλεντιού που συνοδεύει το άνοιγμα των καζανιών, αναδεικνύοντας τη σύνδεση του ποντιακού πολιτισμού με τις παραδοσιακές διαδικασίες παρασκευής τσίπουρου.

Το μεσημεριανό γλέντι ξεκίνησε με παραδοσιακή μουσική, ενώ η ατμόσφαιρα γρήγορα ζεστάθηκε από τις μελωδίες της ορχήστρας του γνωστού μουσικού Βαγγέλη Ψαθά. Στη σκηνή τους συνόδευσαν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στη λύρα, ο Γιώργος Ασβεστάς στο νταούλι, και ο Νίκος Μουρατίδης, που με τις δεξιοτεχνικές τους εκτελέσεις ανέβασαν το κέφι στα ύψη. Οι παρευρισκόμενοι παρασύρθηκαν από τον παλμό της μουσικής και τους ρυθμούς, και στήθηκε ένα αυθεντικό παραδοσιακό ποντιακό γλέντι, όπου ο χορός είχε τον κύριο λόγο.

462096505 526440636801551 9091009377524939675 n

Η επιτυχία του γλεντιού αυτού αποτελεί μια απόδειξη ότι οι παραδόσεις όχι μόνο διατηρούνται αλλά και ανανεώνονται, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όλης της κοινότητας και των νεότερων γενεών. Ο συνδυασμός μουσικής, χορού και παραδοσιακών εθίμων, όπως το καζάνι, δείχνει τη βαθιά πολιτιστική ρίζα του ποντιακού ελληνισμού, που παραμένει ζωντανός και ενεργός μέσα από τέτοιες διοργανώσεις.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας απέδειξε για ακόμα μία φορά την αφοσίωσή της στην προώθηση και διατήρηση του πολιτισμού και της παράδοσης, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ημαθίας κ. Μπαρτζώκας, ο Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, η Συντονίστρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κα. Σώκου, η αντιδήμαρχος κα. Δανιηλίδου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νάουσας κ. Φειδάντσης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ημαθίας κ. Γιανναβαρτζής κ.α.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69