tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

super course

Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Σφηκιά: Μια βραδιά γεμάτη παράδοση και χορό

Το Σάββατο το βράδυ, το γήπεδο ποδοσφαίρου στη Σφηκιά μετατράπηκε σε έναν ζωντανό χώρο γιορτής και πολιτισμού, καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να απολαύσει το ετήσιο πολιτιστικό αντάμωμα.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, προσέλκυσε κατοίκους της Σφηκιάς και επισκέπτες από τις γύρω περιοχές. Από νωρίς το απόγευμα, οι προετοιμασίες ήταν εντατικές, με τις ομάδες εθελοντών να φροντίζουν κάθε λεπτομέρεια, εξασφαλίζοντας ότι όλα θα ήταν έτοιμα για την έναρξη της γιορτής.

Καθώς έπεφτε η νύχτα, ο χώρος γέμισε με ήχους παραδοσιακής μουσικής. Οι ντόπιοι μουσικοί, με γκάιντα και κλαρίνο, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που ξύπνησε αναμνήσεις από τα παλιά πανηγύρια και ενέπνευσε τους παρευρισκόμενους να σηκωθούν και να χορέψουν. Οι παραδοσιακοί χοροί, κυριάρχησαν στην πίστα.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Άνθρωποι όλων των ηλικιών ενώθηκαν σε έναν μεγάλο κύκλο, χορεύοντας και τραγουδώντας μαζί, δείχνοντας πως η παράδοση είναι ζωντανή και συνεχίζει να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οι παλαιότεροι δίδαξαν τους νεότερους τα βήματα των χορών, ενώ οι μικροί ανακάλυψαν τη χαρά της παράδοσης.

Το αντάμωμα κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τον κόσμο να διασκεδάζει ασταμάτητα. Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και ευχαρίστησαν όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και συμμετείχαν στη γιορτή.

Η βραδιά στη Σφηκιά δεν ήταν απλώς μια εκδήλωση, αλλά ένα ζωντανό μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Το αντάμωμα αυτό υπενθύμισε σε όλους τη σημασία της διατήρησης και της προβολής των παραδόσεων, ενώ έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους να έρθουν πιο κοντά και να μοιραστούν στιγμές χαράς και ενότητας.

Με την υπόσχεση να επαναληφθεί και του χρόνου, το πολιτιστικό αντάμωμα της Σφηκιάς έκλεισε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και προσδοκίες για το μέλλον.

sfikia antam1

Το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι:

Δημήτρης Τσιγγενόπουλος, γκάϊντα

Γιάννης Σβαρονγιάννης, τραγούδι

Έλενα Κυπαρίσση,  τραγούδι

Περικλής Σβαρνογιάννης, κλαρίνο 

 

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69