tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την χοροθεατρική παράσταση «Ο Σχοινοβάτης» θα παρουσιάσει σύλλογος Tango Emocion

Ο Π.Σ Tango Emocion παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση «Ο Σχοινοβάτης», μια διασκευή βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Γάλλου συγγραφέα Jean Genet.

Κείμενο οριακό, γραμμένο το 1955, ο "Σχοινοβάτης" ισορροπεί ανάμεσα στην ποίηση, στην αφήγηση και στο δοκίμιο γι΄ αυτό και δύσκολα κατατάσσεται σε κάποιο συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος. Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της σχέσης του ίδιου του συγγραφέα με τον 20χρονο ακροβάτη Αμπντάλα Μπεντάγκα στον οποίο αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι, πληρώνοντας τους καλύτερους εκπαιδευτές και αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη σκηνοθεσία του σόου πάνω στο τεντωμένο σχοινί.

Ο Jean Genet καταθέτει ένα «εγχειρίδιο ζωής» για τον καλλιτέχνη απέναντι στην τέχνη του και για τον άνθρωπο απέναντι στον κόσμο.

Η παράσταση επιχειρεί να ενώσει διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης με κοινό παρονομαστή : το σχοινί. Το σχοινί, ένα έμψυχο ατίθασο ον που φέρει τον καλλιτέχνη αντιμέτωπο με την υπαρξιακή του αγωνία για να δραπετεύσει από το στέρεο έδαφος και να νικήσει τους νόμους της βαρύτητας.  Ο σχοινοβάτης / καλλιτέχνης καλείται πάνω στο σχοινί να βιώσει την απόλυτη μοναξιά, να απελευθερωθεί από το εγώ του και να προσφέρει στους πεινασμένους θεατές του τσίρκου μια βίαιη ομορφιά ή…έναν βίαιο θάνατο.

Συντελεστές παράστασης :

Κείμενο : Jean Genet

Διασκευή / Μουσική επιμέλεια : Βασιλική Μιχαηλίδου

Σκηνοθεσία : Johnny Feelmore

Σύγχρονος χορός / Σωματικό θέατρο : Αφροδίτη Γεωργιάδου

Ζωντανή Μουσική / Πιάνο : Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Αφηγητής / Ηθοποιός : Γιάννης Παπαγεωργόπουλος

Video: Ηλίας Γεωργάκης

Φωτογραφίες: Στέλλα Ζημαντάκου

Αφίσα / graphic design : Johnny Feelmore

*Συντονίζουν Βασιλική Μιχαηλίδου & Γιάννης Χατζηγεωργίου*/

Tango improv. χορεύουν (με αλφαβητική σειρά) :

Αδαμίδου Εύη, Ανθούλας Βασίλης, Αποστολοπούλου Ρένια, Βιγκάτο Έλενα, Γεωργοπούλου Σίσσυ, Γκαλίτσιος Κωστής, Γκεκόπουλος Γιάννης, Καλαμπούκας Χρήστος, Κανελλίδης Τηλέμαχος, Κανελλίδου Φωτεινή, Καρεμφυλίδης Νίκος, Κασσιτερίδου Μαριάννα, Μάρι Τούντε, Μελικιώτης Γιάννης, Μελνίκοβα Ναταλία, Μιχαηλίδου Βασιλική, Παπαδημητρίου Γεωργία, Πυροβολάκη Νίκη, Σαρμαντά Αφροδίτη, Ταούλας Δημοσθένης, Τεμιρτζόγλου Χρήστος, Χατζηγεωργίου Γιάννης

* Συντονίζει Έλενα Φωκά* /

Παραδοσιακούς χορεύουν τα Χρωματιστά Τσουράπια :

Βοργιατζίδου Μαρίσα, Δημητρίου Ειρήνη, Ζαμάνη Ειρήνη, Καραΐσκος Βαγγέλης, Κοτρίδης Νίκος, Μαργαριτοπούλου Μαριάννα, Μπουζίνη Εβίτα, Παντελίδου Χριστίνα, Πετράκη Πηνελόπη, Φωκά Έλενα

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69