tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Κοζάνη

Μετά από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ανοίγει τις πύλες και είναι έτοιμη να υποδεχθεί χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα που αγωνιούν να βρεθούν και να ταξιδέψουν μέσα από τη μουσική παράδοση του Πόντου.

Υπό την ευθύνη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης Κοζάνης και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας μας, με περισσότερους από 2.500 χορευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, παρουσία χιλιάδων θεατών.

Αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής εκατό χρόνια μετά, χορευτές και χοροδιδάσκαλοι, μουσικοί και οργανοπαίκτες, μέλη των Δ.Σ. των Ποντιακών Σωματείων Μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, φίλοι της διοργάνωσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν για να παρακολουθήσουν το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, στέλνοντας μηνύματα αποφασιστικότητας για τη διατήρηση της Μνήμης, και σεβασμού της ιστορικής κληρονομιάς των προγόνων μας.

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 από τις 11π.μ. και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση και θα παρουσιαστεί στο κοινό η Ποντιακή Διατροφή, καθώς και η μεταποίηση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και ζυμαρικών με τη μέθοδο και την τέχνη όπως αυτή κληρονομήθηκε από την πρώτη γενιά των προσφύγων στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση η Β΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε. κα. Ελένη Κυριακίδου-Βασιλειάδου, παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων, θα παρουσιάσει ζωντανά στο κοινό την τέχνη της ποντιακής κουζίνας και τη διατροφική της αξία ενώ παράλληλα θα απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες που αφορούν την προετοιμασία και την παρασκευή των παραδοσιακών προϊόντων έως σήμερα.

Παρόν στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Θωμάς Σαββίδης, Καθηγητής Χημείας και Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα τεκμηριώσει επιστημονικά την υγιεινή ιδιότητα των προϊόντων της ποντιακής διατροφής και αξίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69