tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αφιέρωμα στην Μελίκη στο περιοδικό "Χορεύω"

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη – Κέντρου Έρευνας Μάσκας η εκδήλωση –αφιέρωμα στο έγκριτο και μοναδικό περιοδικό «Χορεύω» στη Μελίκη Ημαθίας.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου και αφού προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην αυλή του Εθνογραφικού Κέντρου που γέμισε κόσμο, φίλους του Εθνογραφικού Κέντρου και του περιοδικού, ανθρώπους από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τη Λάρισα.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου των Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γ.Μελίκη- Κέντρου Έρευνας Μάσκας, κ.  Γιάννης Μοσχόπουλος , ο οποίος στην εισαγωγή του μίλησε για τη σημασία των λέξεων «χορός» και «χορεύω» παρουσιάζοντας στη συνέχεια τους ομιλητές.

melikis xorevo2

Η Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας κ. Ρένα Λουτζάκη παρουσίασε την ιστορία των μουσικών περιοδικών στην Ελλάδα από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα, φτάνοντας στο σημερινό  περιοδικό «Χορεύω». Πρόκειται για ένα περιοδικό με θέμα τον παραδοσιακό χορό και την μουσική με σύγχρονη αισθητική, ενημερωτικά άρθρα που υπογράφουν καταξιωμένοι συνεργάτες, με  ανατρεπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα σε ανθρώπους οι οποίοι από διάφορες θέσεις έχουν υπηρετήσει τον ελληνικό χορό. 

Η κ.  Καραγεώργου Αγγελική, δασκάλα παραδοσιακού χορού στο Λύκειο Ελληνίδων και συντάκτρια της στήλης που αφορά στις νέες δισκογραφικές κυκλοφορίες, παρουσίασε τα ένθετα cd που συνοδεύουν κάθε φορά το περιοδικό αλλά και την σημαντική αξία τους ως σπάνιες ή ανέκδοτες μουσικές καταγραφές και παραγωγές.

Ο δημιουργός και εκδότης του περιοδικού, κος Γιώργος Λιάρος, μίλησε για το νεανικό του όνειρο που έγινε πραγματικότητα από τον ίδιο και τους συνεργάτες του τους οποίους και παρουσίασε , αναφερόμενος παράλληλα στις δυσκολίες που τον οδήγησαν στην προσωρινή διακοπή αλλά και στην επανακυκλοφορία του β κύκλου.

Η βραδιά συνεχίστηκε με εδέσματα και κεράσματα και φυσικά έκλεισε με τους καλεσμένους και τους φίλους να σμίγουν σε ένα κύκλο χορευτικό με τη συνοδεία της λύρας, της γκάιντας και νταουλιού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69