tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Βέροιας

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 θα λειτουργήσει και το τμήμα Λαογραφίας. 

Το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, ιδρύθηκε το 1977 και είναι μέλος της CIOFF (Διεθνής Οργάνωση Λαϊκής Τέχνης και Παραδοσιακών Χορών). 

Οι παραδοσιακοί χοροί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με τη λειτουργία των πολιτιστικών φορέων διασώθηκαν και διαδόθηκαν μέχρι και σήμερα.

Το ρεπερτόριο των τμημάτων περιλαμβάνει χορούς από τις περιοχές της Μακεδονίας, Ηπείρου, Θράκης, Μ. Ασίας, Θεσσαλίας και Νησιών. 

Στα τμήματα της επιχείρησης διδάσκουν πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς σε τμήματα παιδικά, εφήβων και ενηλίκων.

Τα παιδιά από 5 ετών διδάσκονται την έννοια του μέτρου, του ρυθμού, του χώρου, μαθαίνουν βασικές στάσεις, λαβές, κατευθύνσεις και βασικές κινήσεις.

Στην ηλικία των 14 ετών ο μαθητής μπορεί να γίνει μέλος του τμήματος εκπροσώπησης, συμμετέχοντας σε παραστάσεις, φεστιβάλ, κ.α. Το τμήμα εκπροσώπησης παραδοσιακών χορών συμμετέχει κάθε χρόνο σε Διεθνή και Πανελλήνια Φεστιβάλ εκπροσωπώντας τον Δήμο Βέροιας ενώ παράλληλα παρουσιάζει την δουλειά του σε εκδηλώσεις εντός της πόλης μας που αποτελούν διοργανώσεις είτε της ΚΕΠΑ είτε άλλων φορέων.

Τα μαθήματα του τμήματος λαογραφίας ξεκινούν από 1η Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στις 31 Μαϊου.

Οι εγγραφές και επανεγγραφές στα τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας έχουν αρχίσει στη Γραμματεία που λειτουργεί στο Χώρο Τεχνών, Μπιζανίου και Π. Μελά (3ος όροφος).  Μέρες και ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00-3.00 και το απόγευμα 5.30-8.30. Το Σάββατο 9.00-2.00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 23310 78100.  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69