tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με επιτυχία το πολιτιστικό διήμερο της "Αγίας Παρασκευής" Λευκαδίων

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λευκαδίων Νάουσας «Η Αγία Παρασκευή» διοργάνωσε ένα διήμερο φεστιβάλ για το 7ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στις 27, & 28 Ιουλίου 2019 στο Δημοτικό Γήπεδο Λευκαδίων με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, προστάτιδας των Λευκαδίων, με συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα και με τη διοργάνωση να τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Οι εκδηλώσεις είχαν τεράστια επιτυχία και όλοι οι επισκέπτες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους απόλαυσαν την κάθε βραδιά ξεχωριστά.

Το πολιτιστικό κομμάτι της εκδήλωσης περιείχε την παρουσίαση έντεκα (11) χορευτικών συγκροτημάτων από την περιοχή μας, του κάμπου της Νάουσας, αλλά και από άλλα μέρη της χώρας τα οποία παρουσίασαν το πρόγραμμα τους σε ταυτόχρονους κύκλους χορεύοντας ανά ενότητα αφού πρώτα παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού προσφέροντας έτσι ένα υπέροχο πολιτιστικό πρόγραμμα στολισμένο από μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων. Οι μουσικοχορευτικές ενότητες που περιείχε το πλούσιο πρόγραμμα του ανταμώματος περιελάμβανε χορούς από τα Κύθηρα, Ήπειρο, Κρήτη, Πόντο και Μακεδονία. Στο τέλος του προγράμματος όλοι οι χορευτές των συγκροτημάτων μαζί με πλήθος κόσμου χόρεψαν σε έναν τεράστιο κύκλο έναν Μακεδονικό Συρτό δείχνοντας έτσι την ουσία του Ανταμώματος: Η παράδοση και ο πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος σημειώνει επίσης: "Στο Αντάμωμα μας τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι καλεσμένοι μας και υπήρξε εκπροσώπηση της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και πολλών άλλων Συλλόγων, Φορέων και Σωματείων.

Με την ιδιότητα του Υπουργού, ο Ημαθιώτης Απόστολος Βεσσυρόπουλος, Υφυπουργός Οικονομικών έδωσε το παρόν στην εκδήλωση και συνεχάρη τον σύλλογό μας αλλά και προσωπικά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γκότση Γρηγόρη για την άρτια διεξαγωγή και διοργάνωση των εκδηλώσεων. Μεταξύ άλλων, εξήρε την προσπάθεια όλων των μελών και φίλων του συλλόγου για τη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων αλλά και την προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε την παράδοση του τόπου μας. Ο υπουργός παρέλαβε το αναμνηστικό του συλλόγου αλλά και τον έπαινο της UNESCO για τη στήριξη και συμβολή του στο Αντάμωμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κος Καλαϊτζίδης Κώστας μας συνεχάρη για την προσπάθειά μας και μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κου Τζιτζικώστα Απόστολου. Παρέλαβε τα αναμνηστικά του συλλόγου και τους επαίνους της UNESCO και εκ μέρους του Περιφερειάρχη.

Έπειτα ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κος Κουτσογιάννης Νικόλαος πήρε το λόγο και αφού μας συνεχάρη για την προσπάθειά μας, επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι το έργο μας και πόσο κοντά μας ήταν και είναι ο Δήμος μας. Παρέλαβε αναμνηστικό του συλλόγου και έπαινο της UNESCO για τη στήριξή του στο φεστιβάλ.

Τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Μακεδόνων κος Γιουματζίδης Δημήτριος ο οποίος αφού συνεχάρη το σύλλογό μας επεσήμανε ότι ο αγώνας της Ομοσπονδίας για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζεται δυναμικά.

IMG 20190803 191018

Την Κυριακή 28/7 μας τίμησε με την παρουσία του και ο βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας. Αφού μας συνεχάρη για την άρτια διοργάνωση του φεστιβάλ, δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του συλλόγου μας σε όλες τις δραστηριότητές μας.

Στην εκδήλωση της Κυριακής παρόν έδωσε επίσης και ο Πρόεδρος της Πανποντιακής Ομοσπονδίας και του συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» κος Καγκελίδης Αντώνης. Η εκδήλωση της Κυριακής, αξίζει να σημειωθεί ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων της Ποντιακής Γενοκτονίας. Ο κος Καγκελίδης πήρε το λόγο και μίλησε για τη Γενοκτονία αλλά και για τους αγώνες των συλλόγων και Σωματείων του νομού για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις εκδηλώσεις του διημέρου μας τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαλσαμίδης Σταύρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ορδουλίδης Θωμάς, Στάυρος Ζάχος, Γαϊτανίδης Θεόδωρος, Μπαλτατζίδου Δώρα, Σοφία Βόλνα, η Πρόεδρος Μαρίνας Σωτηρία Βίλτσα, η Πρόεδρος Λευκαδίων Τομπουλίδου Ζωγράφα, ο νέος Πρόεδρος Λευκαδίων Νίκος Δημητρούσης καθώς επίσης και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και αθλητικών Σωματείων της περιοχής μας όπως και τοπικοί επιχειρηματίες.
Για την προσφορά τους στο χώρο του Πολιτισμού και της Παράδοσης και για το 7ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα παρέλαβαν αναμνηστικό έπαινο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων ο διοργανωτής σύλλογος «Αγία Παρασκευή» καθώς επίσης και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας και η οινοποιητική Οργάνωση VAENI Νάουσας για τη συμμετοχή τους στις παράλληλες δράσεις.

Παράλληλα υλοποιήθηκε και η δράση προβολής και ανάδειξης των αρχαιολογικής σημασίας σημείων επίσκεψης του τόπου μας με επισκέψεις και ξεναγήσεις στους Μακεδονικούς Τάφους Λευκαδίων, τη Σχολή Αριστοτέλη και το αρχαίο Θέατρο Μίεζας. Οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Οινοποιητικής Οργάνωσης ΒΑΕΝΙ Νάουσα όπου και δοκίμασαν τα τοπικά κρασιά και ειδικά αυτά που γίνονται από ξινόμαυρο για το οποίο καυχιέται η περιοχή μας. Επίσης επισκέφτηκαν τους χώρους του ΑΣΟΠ Επισκοπής όπου ξεναγήθηκαν για να δούνε τη διαδικασία διαλογής του ροδάκινου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στις φετινές δράσεις συμπεριλήφθηκε για δεύτερη φορά και ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης, στις εγκαταστάσεις της Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, όπου φυλάσσονται σπάνια χειρόγραφα και λογοτεχνία όπως τα Άπαντα του Αριστοτέλη, που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα.

Τα μηνύματα που πήραμε από όλους ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικά και χαιρόμαστε όλοι για την άρτια διεξαγωγή του φεστιβάλ και την άμεση εξυπηρέτηση όλων των καλεσμένων. Οι μουσικές νότες του Αντώνη Μπράσα με τους αδερφούς Δήγκα από τη Γουμένισσα το Σάββατο και του Χρηστάκη Δεμερτζή με το Μιχάλη Ράλλη και την παρέα τους αλλά και το Χρήστο Σιαπανίδη την Κυριακή, ξεσήκωσαν τους επισκέπτες και το γλέντι για την κάθε μέρα ξεχωριστά διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης, αλλά και των τοπικών επιχειρηματιών είναι ανεκτίμητη και θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορευτές και εθελοντές του συλλόγου οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των καλεσμένων.
Φυσικά, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τους καλεσμένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, βοήθησαν το Σύλλογό μας με τη συνδρομή τους και διασκέδασαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεών μας. Εμείς, σαν σύλλογος «Αγία Παρασκευή» υποσχόμαστε να είμαστε πάντα ενεργοί στη διαφύλαξη και διάδοση της παράδοσης και να βελτιωνόμαστε συνεχώς στη διοργάνωση των εκδηλώσεών μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69