tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το έθιμο των Καπεταναίων και λαϊκό γλέντι από τον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας θα αναβιώσει και φέτος, την Παρασκευή (11/03/2016) το έθιμο των "Καπεταναίων", τη συνήθεια δηλαδή των Βλάχων της Βέροιας, η οποίοι διατηρούνταν ζωντανή ως τη δεκαετία του ’40, να χορεύουν και να γλεντούν για τρεις ημέρες στις βλάχικες γειτονιές και τις κεντρικές πλατείες της Βέροιας.

Το αποκριάτικο γλέντι θα ξεκινήσει, νωρίς το απόγευμα, από το σπίτι του Συλλόγου, όπου τα μέλη, οι φίλοι και όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν βλάχικες νοστιμιές και άφθονο παλιό κρασί.

Τα μπουλούκια θα ξεκινήσουν στις επτά (7) η ώρα το απόγευμα από το Σύλλογο και την πλατεία του Ωρολογίου. “Τιμή μεγάλη για μας η συμμετοχή, στη φετινή αποκριάτικη εκδήλωση των Καπεταναίων, των Συλλόγων Βλάχων από τα Άνω Πορόγια Σερρών και από το Ανήλιο Μετσόβου”, αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Η ανεπανάληπτη παραδοσιακή χάλκινη κομπανία των Μηνάδων και το μπουλούκι των Βλάχων καπεταναίων του Συλλόγου και των συμμετεχόντων Συλλόγων, πεζοί και έφιπποι, υπόσχονται να σηκώσουν στο πόδι τη Βέροια, παλιές γειτονιές και κεντρικούς δρόμους, και νa παρασύρουν τους κατοίκους της πόλης - μικρούς και μεγάλους - στην πλατεία Δημαρχείου, στις 9το βράδυ, όπου και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Οι πιο ηλικιωμένοι θα φέρουν στο νου τους ευχάριστες στιγμές της παλιάς Βέροιας και οι νεότεροι, έστω και για λίγο, θα’ ρθουν σε επαφή με πλευρές της γνήσιας και αυθεντικής παράδοσης του τόπου μας.

Ελεύθερη συμμετοχή.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69