tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Οι παράλληλες δράσεις του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας ως εδραιωμένος και σημαντικός πολιτισμικός και κοινωνικός φορέας στην ευρύτερη περιοχή, γίνεται σημείο συνάντησης τέχνης και κοινωνικής δράσης. Φέτος, θα λάβει χώρα για πρώτη φορά τόσο διευρυμένο από 19 έως 24 Ιουνίου 2023, με ένα πρόγραμμα που καλύπτει πολλαπλές θεματικές και εκδηλώσεις. Σε συνεργασία με καταξιωμένους φορείς και επαγγελματίες του χώρου, το Φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συμμετέχει σε μία πολυδιάστατη εμπειρία κινηματογράφου, τέχνης και κοινωνικής συνέργειας.

Το Φεστιβάλ εκκινεί με μία προ-φεστιβαλική εκδήλωση για την κινηματογραφική εκπαίδευση την Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 18:00, στο χώρο της λέσχης “Κινηματόδρασις”. Σε συνεργασία με το φεστιβάλ Χανίων, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο (workshop) κινηματογραφικής εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς. Στο εργαστήρι θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες, θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν δραστηριότητες - παιχνίδια με τις οποίες τα παιδιά (από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο) απολαμβάνουν τη θέαση της ταινίας και ταυτόχρονα, παίζοντας, ανακαλύπτουν τους κινηματογραφικούς κώδικες. Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί από τον κ. Σταύρο Γρόσδο, Διδάκτωρ Οπτικοακουστικού Γραμματισμού και Δημιουργικής Γραφής στην Εκπαίδευση - Επιστημονικός Συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Ημέρα έναρξης του οργανικού προγράμματος του Φεστιβάλ Δευτέρα 19 Ιουνίου, ανοίγει με εργαστήριο (workshop) που αφορά τα έμφυλα στερεότυπα, ως μία υποθεματική του προγράμματος. Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο “Μιλώντας για τα έμφυλα στερεότυπα και τους ρόλους”, στις 19:00, στο χώρο της λέσχης “Κινηματόδρασις”. Το εργαστήριο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους έμφυλους ρόλους και στερεότυπα, και πώς αυτά διαμορφώνουν τις στάσεις και τις συμπεριφορές μας.

Το πανί του Φεστιβάλ θα φωτιστεί για πρώτη φορά την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 21:00, στο χώρο της λέσχης “Κινηματόδρασις”, με την προβολή της ταινίας “ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ” του Δημήτρη Κατσιμίρη η οποία απέσπασε Βραβείο Κοινού στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Παρόντες για την προβολή θα είναι ο σκηνοθέτης και ο διευθυντής φωτογραφίας Βασίλης Σταυρόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται η ταινία και αφορά την τρίτη ηλικία, “πώς μεγαλώνεις και φτάνεις σε μια ηλικία όπου ανήμπορος πλέον να αυτοεξυπηρετηθείς, ζεις και πορεύεσαι σαν σκιά του εαυτού σου”.

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 18.30, στο χώρο της λέσχης “Κινηματόδρασις”, ο Δομήνικος Ιγνατιάδης σκηνοθέτης της βραβευμένης ταινίας ντοκιμαντέρ “Village Potemkin” στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα παρευρεθεί για ένα Masterclass με θέμα την σκηνοθεσία και την παραγωγή ταινίας.

Το Περιβάλλον για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι το “καυτό” θέμα του προγράμματος. Αλλάζουμε τις λειτουργίες του Φεστιβάλ και δίνουμε ειδικό χώρο στο πρόγραμμά του για το θέμα του Περιβάλλοντος. Για την τελευταία μέρα των Παράλληλων Δράσεων το πρόγραμμα κλείνει με Zero Waste Workshop. Το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 19:00, στο χώρο της λέσχης “Κινηματόδρασις”, γνωστές και άγνωστες λέξεις, σύμβολα και διαδικασίες, οι καθημερινές μας συνήθειες αλλά και οι πιο απίθανες περιστάσεις, μπαίνουν στο τραπέζι συζήτησης σε ένα εργαστήριο για το μηδενικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο της θεματικής του Περιβάλλοντος, θα υλοποιηθεί προβολή επιλεγμένων περιβαλλοντικών ταινιών, ανάμεσα σε άλλες, καθ’ όλες τις μέρες του προγράμματος. Επιπλέον, με συναίσθηση ευθύνης, ο τρόπος λειτουργίας του Φεστιβάλ μετασχηματίζεται για να γίνει σταδιακά οικολογικότερος.

Η παρουσία των δημιουργών και η συμμετοχή του κοινού στις προβολές και στις παράλληλες δράσεις, είναι η σημαντικότερη εμπειρία που προσφέρει το Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας. Σας καλούμε να απολαύσετε μία ξεχωριστή εμπειρία κινηματογράφου, να συμμετέχετε στις πολιτισμικές και κοινωνικές δράσεις του Φεστιβάλ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69