tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξεκίνησαν στη Νάουσα τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Ισβόρια»

Στην πόλη της Νάουσας πραγματοποιούνται κινηματογραφικά γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Ισβόρια» σε σκηνοθεσία της Νεφέλης Σαρρή. Το φυσικό κάλλος και η ιστορία της περιοχής , αποτέλεσε ως έμπνευση για την συγγραφή του σεναρίου και την διεξαγωγή των κινηματογραφικών γυρισμάτων. Η ιστορία διαδραματίζεται κυρίως στη Νάουσα και το σενάριό της έχει βραβευθεί από το ΥΠΠΟΑ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα. τα κινηματογραφικά γυρίσματα, μεταξύ άλλων, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην πόλη της Νάουσας, στην Σχολή Αριστοτέλους (περιοχή «Ισβόρια») σε αγροτικές εκτάσεις κατά την περίοδο ανθοφορίας των ροδακινιών κλπ. 

Η ιστορία διαδραματίζεται χρονικά κατά την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, όπου εν μέσω της απειλής του ιού, τετραμελής οικογένεια από την Αθήνα μεταβαίνει στη Νάουσα για να παραλάβουν τον ηλικιωμένο πατέρα. Ωστόσο, εγκλωβίζονται λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας εν μέσω μια πρωτόγνωρης κατάστασης, ψάχνοντας διεξόδους στη φύση την αρχή της άνοιξης. Η ταινία πραγματεύεται την άνοιξη ως αναγέννηση και απελευθέρωση, την έναρξη της πανδημίας, τη μετάβαση από την πόλη στην εξοχή, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τον τόπο του, την αρχαία ιστορία και φιλοσοφία, τους οικογενειακούς δεσμούς.

Σενάριο – σκηνοθεσία: Νεφέλη Σαρρή, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Alfonso de Munno Gallardo, Σκηνικά-Κοστούμια: Μυρτώ Αναστασοπούλου, Μουσική: Roberta D’Angelo. Παίζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Τσάτσης, Αργύρης Γκαγκάνης, Ελίτα Κουνάδη, Δάφνη Δουβίκα-Αργυροπούλου, Τίτος Πινακάς. Παραγωγή: Αταλάντη Α.Ε. Η ταινία πρόκειται να προβληθεί και να διαγωνιστεί σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους κατά το έτος 2022.

Στο πλαίσιο της έναρξης των γυρισμάτων στη Νάουσα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Τριανταφύλλου συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη (14.04.2022)  με τους συντελεστές της κινηματογραφικής παραγωγής και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία., επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Νάουσας  είναι αρωγός στο έργο τους. 

naousa tainia2

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69