tsakiridis

pieria animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επίσημη πρεμιέρα έκανε η ταινία ‘Πολιορκία’ του Βασίλη Τσικάρα στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Πολιορκία» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στο Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στη Βέροια, παρουσία του σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα (Έξοδος 1926) και συντελεστών της ταινίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Ιφιγένεια Βλαχογιάννη, όπου συντόνισε και την εκδήλωση, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, κ. Παντελεήμων και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι που πλημμύρησαν την αίθουσα του κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ παρακολούθησαν την νέα ιστορική ταινία, που είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στην Βέροια και στην Νάουσα.

Μετά την προβολή της ταινίας, ο σκηνοθέτης απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, ενώ συνέστησε τους συντελεστές που παραβρέθηκαν στην πρεμιέρα.

«Η ταινία έχει ιστορική αρτιότητα και πρέπει όλοι να την παρακολουθήσετε, ειδικά τα παιδιά. Η πραγματική ιστορία παντρεύτηκε με την μυθοπλασία και στην ταινία συμμετείχαν 150 ηθοποιοί και κομπάρσοι, κι άλλοι τόσοι συντελεστές. Είναι ένας ύμνος για τον κλήρο και τον μοναχισμό, για την προσφορά του στην επανάσταση του 1821. Τα γυρίσματα έγιναν στις εξής περιοχές Άμφισσα, Δελφοί, Αράχωβα, Αγία Ευθυμία, Σιάτιστα, Ρούπελ.  Οι φορεσιές από τη ταινία είναι οι αυθεντικές. Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσώ, παραχώρησε τις γνήσιες φορεσιές για τις ανάγκες της ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ, και μέλη του σωματείου για τις ανάγκες των γυρισμάτων» είπε μεταξύ άλλων στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο σκηνοθέτης.

Την ταινία παρακολούθησαν εκπρόσωποι των αρχών της πόλης μας, ο κλήρος, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, πλήθος κόσμου και η Βεροιώτισα μητέρα της ηθοποιού Τατιάνας Μελίδου, που πρωταγωνιστεί στην ταινία.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.
Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται στο μοναστήρι Μονής Δοβρά στη Βέροια προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά. Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.
Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της Aratos Films για το 1821. Υπενθυμίζουμε ότι η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα, ήταν η πρώτη. Αποτέλεσε δε, την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971).

Το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής χαρακτήρισαν την ταινία «υψηλής ποιότητας», στο κομμάτι της ιστορικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αρτιότητας.

 
 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69