tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άνοιξε η αυλαία του 13ου Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Βέροια (φωτογραφίες)

Η αυλαία του 13ου Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου.

Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Ημαθίας, η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για ακόμη μία χρονιά προσφέρουν στους πολίτες της Βέροιας, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν 3 γαλλικές ταινίες, ‘μικρά διαμαντάκια’ του γαλλικού κινηματογράφου, στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και παρουσίασε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Μαριάνα Λούκα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθηνε ο Βεροιώτης Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος καθηγητής Τάσος Πρωτοψάλτου.

Απόψε προβλήθηκε η ταινία Casque d’Οr του Jacques Becker (1952), μία από τις 10 καλύτερες ταινίες του γαλλικού σινεμά, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

To Casque d’Or μετέφερε τους θεατές στην περίοδο της Belle Époque, με τις ταραχώδεις αγάπες της όμορφης Casque d'Or, σε μια ανέφικτη ιστορία αγάπης, σημαδεμένη από τη μοίρα. Το έργο αυτό παρουσίασε τη Simone Signoret σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς της ρόλους.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

- Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου LE DOULOS (Ο ΧΑΦΙΕΣ) του Jean Pierre Melvillet (1963)

Ο Maurice βγαίνει από τη φυλακή και έχοντας κανονίσει τους λογαριασμούς του, προετοιμάζει ένα νέο χτύπημα, μία ληστεία στις ακτές Silien. Ωστόσο, ο ίδιος ειδοποιεί και την αστυνομία… Έχοντας υποδυθεί τον εκπληκτικό «ιερέα Léon Morin», ο Belmondo ξαναβρίσκει τον Melville για ένα θρίλερ αμερικανικού τύπου, στο οποίο αναλαμβάνει ένα σύνθετο και αμφιλεγόμενο ρόλο και στο οποίο το νουάρ γίνεται κλασική τραγωδία. Ένα αριστούργημα.

- Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 9 MOIS FERME (9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗ) του Albert Dupontel (2013)

Μια νέα, η Αριάνα, πολέμιος των αυστηρών ηθών και ορκισμένη εργένισσα, θα βιώσει ένα ισχυρό σοκ, μαθαίνοντας ότι είναι έγκυος! Ακόμη χειρότερα, ο πατέρας του παιδιού είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας. Τι μπορεί να έγινε για να φτάσει εκεί; Μια τρελή κωμωδία, επιτυχία έκπληξη της χρονιάς- βραβείο César 2014 καλύτερου σεναρίου για τον Dupontel και βραβείο César καλύτερης γυναίκας ηθοποιού για την Sandrine Kiberlain.

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος δωρεάν.

 
 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69