tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Το βιβλίο του Γιάννη Τσιαμήτρου «Τα βλαχοχώρια του Ανατολικού Βερμίου» θα παρουσιαστεί στο Ξηρολίβαδο

Το Ξηρολίβαδο αναμένεται να γίνει το επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, καθώς θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Τσιαμήτρου με τίτλο «Τα βλαχοχώρια του Ανατολικού Βερμίου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου.

Το βιβλίο του Τσιαμήτρου αναμένεται να προσφέρει μια εις βάθος μελέτη για τα βλαχοχώρια της περιοχής, φωτίζοντας πτυχές της ιστορίας, της κουλτούρας και των παραδόσεων των Βλάχων που κατοικούν στα ανατολικά του Βερμίου. Με την έρευνα και το συγγραφικό του έργο, ο Τσιαμήτρος φέρνει στο προσκήνιο την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μιας σημαντικής κοινότητας της Μακεδονίας.

Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους όσους ενδιαφέρονται για την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Η παρουσίαση αναμένεται να είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ξηρολιβάδου να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση για τη σημασία της διατήρησης των παραδόσεων και της πολιτιστικής ταυτότητας.

Το βιβλίο «Τα βλαχοχώρια του Ανατολικού Βερμίου» υπόσχεται να αποτελέσει ένα σημαντικό έργο αναφοράς για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην ιστορία και την παράδοση των βλαχοχωριών της Μακεδονίας, και η παρουσίασή του στο Ξηρολίβαδο αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι γνώσης και ανακάλυψης.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69