tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Με αφορμή την πρώτη έκδοση του θεατρικού έργου Πίτερ Παν ή Το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας καλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου διαβάζοντας ένα από τα πιο διάσημα και συναρπαστικά βιβλία του 20ου αιώνα. Την ιστορία που έχει ταξιδέψει από άκρη σε άκρη στη γη, που είναι γραμμένη με χίλιους τρόπους σε πάμπολες από τις γλώσσες του κόσμου. Το παιδί που κολυμπάει ανάμεσα στα άστρα και κάνει βουτιές από τη μια περιπέτεια στην άλλη χωρίς διάλειμμα.

Τετάρτη 3 Απριλίου, 17:00-18:00
Οι περιπέτειες του Πίτερ Παν
Στους μικρούς μας φίλους αφηγούμαστε τις περιπέτειες του Πίτερ Παν και δημιουργούμε μια κατασκευή έκπληξη εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο.
Για παιδιά από 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά

Τετάρτη 3 Απριλίου, 18:30-19:45
Πίτερ Παν: το παιδί που δεν ήθελε να μεγαλώσει, γίνεται 120 χρονών.
Η διαχρονική ιστορία του παιδιού μέσα μας, που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.Με την Εύση Αρζόγλου Εκπαιδευτικό-Ψυχολόγο και την Αθηνά Φελούρη Εκπαιδευτικό-Δασκάλα χορού. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 6 Απριλίου 11:00-13:00
Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου και την παγκόσμια ημέρα βιβλίου στις 23 Απριλίου η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας διοργανώνει εργαστήρι κατασκευής κουστουμιών με ανακυκλώσιμα υλικά εμπνευσμένα από τους ήρωες της παγκόσμιας παιδικής και κλασσικής λογοτεχνίας. Με τη Βάσω Αρελάκη. Για παιδιά από 8-14 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά.

Τετάρτη 10 Απριλίου 16:30-17:30
Οι κηπουροί της βιβλιοθήκης: Φυτεύουμε λουλούδια.
Ανακαλύπτουμε τη μαγεία των λουλουδιών, τη σχέση τους με τα έντομα και τον σπουδαίο ρόλο των εντόμων για τη ζωή των φυτών, παίζοντας, εξερευνώντας και φυτεύοντας σπόρους και βολβούς από ανοιξιάτικα πολύχρωμα λουλούδια για το σπίτι μας! Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στο υπαίθριο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 10 Απριλίου 18:00-19:00
Φροντίζοντας τα πουλιά που ζουν πλάι μας.
Υποδεχόμαστε την άνοιξη και μαθαίνουμε τρόπους να προσελκύουμε πουλιά στον κήπο μας, κατασκευάζοντας και δημιουργώντας φωλιές αλλά και πηγές τροφής και νερού. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά κουτιά.

Σάββατο 13 Απριλίου 11:00
Οι βαλίτσες με τα μυστικά
Μια διαδραστική παράσταση για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους, όπου μέσα από τραγούδια, ήχους, κουκλοθέατρο και ιστορίες μεταφερόμαστε στο μαγικό κόσμο της τέχνης που μπορεί να κρύβεται ακόμη και μέσα σε μία βαλίτσα… Για παιδιά μέχρι 6 ετών και τους γονείς τους. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 13 Απριλίου 13:00-14:00
Πόσο καλά γνωρίζω τη βιβλιοθήκη της πόλης μου;
Κυνήγι Θησαυρού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γνωρίζω τη βιβλιοθήκη, κόσμημα της πόλης μας, παίζοντας ένα μαγικό κυνήγι θησαυρού στην αγκαλιά της γνώσης. Κλείστε θέση λοιπόν και προετοιμαστείτε. Με τον Γιώργο Ρουκά Για παιδιά 11-13 χρονών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά.

Τετάρτη 17 Απριλίου 17:00-18:00
Γινόμαστε παρατηρητές πουλιών.
Κατασκευάζουμε με απλά υλικά διάφορα είδη πουλιών και κιάλια για να τα παρατηρούμε και μαθαίνουμε πληροφορίες για το πως μπορεί κάποιος να γίνει παρατηρητής πουλιών. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά.

Τετάρτη 17 Απριλίου 18:30-19:30
Οι κηπουροί της βιβλιοθήκης: Φυτεύουμε βότανα και μυρωδικά.
Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε ορισμένα χαρακτηριστικά ελληνικά αρωματικά βότανα και ανακαλύπτουμε τις θαυμαστές, θεραπευτικές τους ιδιότητες. Στη συνέχεια μετατρέπουμε ανακυκλώσιμα υλικά σε σπορεία , φυτεύοντας σπόρους μυρωδικών για το σπίτι μας. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά.

Δευτέρα 22 Απριλίου 18:00-19:00
Το κυνήγι των χαμένων αυγών.
Παίζουμε μέσα στη βιβλιοθήκη το κυνήγι των χαμένων αυγών και στη συνέχεια δημιουργούμε μια κατασκευή- έκπληξη. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά κουτιά.

Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 10:00-11:00
Φτιάχνουμε φαναράκια με φυσικά υλικά.
Υποδεχόμαστε το Πάσχα φτιάχνοντας φαναράκια με λουλούδια και υλικά από τη φύση. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά.

Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 10:00-11:00
Οι λαμπάδες της Λαμπρής.
Φτιάχνουμε λαμπάδες από κερήθρες μελισσών και τις διακοσμούμε ανοιξιάτικα με υλικά από τη φύση. Για παιδιά 6 – 10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά.

Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 12:00-13:00
Η Χιονίτσα της Λαμπρής
Η μικρή μας πασχαλίτσα προσκαλεί όλους τους φίλους της να ακούσουν την ιστορία της ! Ελάτε σε ένα δημιουργικό εργαστήρι με μουσική και παιχνίδι για να ξυπνήσετε τη φύση και τη φαντασία σας ! Με τη συγγραφέα του βιβλίου Κορνηλία Πετράκη. Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στο Φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων στον 2ο όροφο.

Συντελεστές: Κατερίνα Αναστασίου, Βασιλική Αρελάκη, Γεωργία Ζαφειρογιάννη, Κατερίνα Ζδράγκα, Σόνια Κελεσίδου, Γιώργος Ρουκάς, Φιφή Τριανταφυλλίδου, Αθηνά Φελούρη, Στέλλα Χατζοπούλου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69