tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφορεί στις 7/8 ο Β' τόμος της ''Ανθολογίας Ποντιακής Ποίησης - Η δίγλωσσος'' του Ηλία Τσέχου

Κυκλοφορεί στις 7 Αυγούστου στα Βιβλιοπωλεία ο δεύτερος τόμος της "Ανθολογίας Ποντιακής Ποίησης - Η δίγλωσσος" του Ηλία Τσέχου, από τις εκδόσεις Ανάλεκτο.

Ο δεύτερος τόμος του έργου Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης - η Δίγλωσσος, θα συγκινήσει βαθιά όλους τους Ποντίους αλλά και κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για την ποντιακή γλώσσα, την ποίηση και τον πολιτισμό του Πόντου.

 
Τα πολυτραγουδισμένα μαργαριτάρια της ποίησης του ποντιακού πολιτισμού σε μία δίγλωσση έκδοση που επιτρέπει στον αναγνώστη να αφουγκραστεί την ανάσα της ποντιακής γλώσσας αλλά και να κατανοήσει το περιεχόμενό της με οδηγό την ποιητική ευαισθησία της νεοελληνικής μεταφοράς του Ηλία Τσέχου.

Στον δεύτερο τόμο θησαυρίζονται πολλά, ιδιαίτερης σπουδαιότητας - λιγότερο γνωστά ποιήματα της ποντιακής παράδοσης και ανθολογούνται κάποια από τα σημαντικότερα ποιήματα νεότερων, επωνύμων Ποντίων δημιουργών (Φίλωνος Κτενίδη, Ηλία Τσιρκινίδη, Παντελή Μελανοφρύδη, κ.ά.) στο έργο των οποίων διακρίνεται, μεταξύ άλλων, η νοσταλγία για τις χαμένες πατρίδες, που εκφράζεται με ενάργεια κι ευαισθησία, συνθέτοντας ποιητικές εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς.

Την γλωσσική επιμέλεια των ποντιακών κειμένων και την μεταγραφή τους στην φωνητική γραφή της ποντιακής διαλέκτου έχει κάνει η φιλόλογος, συγγραφέας, ερευνήτρια και διδασκάλισσα της ποντιακής γλώσσας Γιώτα Ιωακειμίδου, η οποία, όπως και στον πρώτο τόμο, συμπεριέλαβε ένα ευσύνοπτο γλωσσάρι, τώρα εμπλουτισμένο και με σχόλια που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση του νοήματος και των συμφραζομένων των ποιημάτων.

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ - Η δίγλωσσος, Β΄ ΤΟΜΟΣ
Ανάλεκτο 2023

Από 7 Αυγούστου στα Βιβλιοπωλεία. Θεμελιώνεται ο Γ΄ Τόμος

Ο Κόπος της χαράς είναι γη
Η Ανάγνωση Μ ά ν α γιαβρία μ'
- η.τ

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ἀνάλεκτο το νέο βιβλίο του Ηλία Τσέχου:
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69