tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Παπαστεργίου 'Οκτώηχος της Αχανούς'

Το όγδοο βιβλίο του Δημήτρη Γ. Παπαστεργίου, Οκτώηχος Της Αχανούς (Ρώμη 2023), περιλαμβάνει επιλεγμένα ποιήματα της εικοσιπενταετίας 1998-2022.

Στις επτά πρώτες ποιητικές ενότητες του τόμου, ανθολογούνται ποιήματα από τις ισάριθμες προηγηθείσες συλλογές του, ενώ στην όγδοη περιλαμβάνονται νεότερα αδημοσίευτα. 

Παράλληλα, ποιητικά θραύσματά του, διακοσμημένα με βυζαντινές νότες, συνομιλούν με τα ανθολογούμενα ποιήματα.

Το βιβλίο εκτενώς προλογίζει η ποιήτρια και κριτικός Ευσταθία Δήμου. Τα δε εικαστικά έργα, αναπτύγματος εξωφύλλου και ενοτήτων, υπογράφει η ζωγράφος Φωτεινή Χαμιδιελή. Την έκδοση συμπληρώνει πλούσιο επίμετρο το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει σημειώσεις καθώς και αποσπάσματα κριτικών για το ποιητικό του έργο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου γεννήθηκε το 1968 στη Βέροια όπου και ζει. Έχουν εκδοθεί οι ποιητικές συλλογές του, Η τράπουλα του καλοκαιριού (Ars Poetica, 2012), Furor Scribendi (Ars Poetica, 2013), Ο άστεγος της οδού Χαμογέλων (Σαιξπηρικόν, 2015), Έλαβον (Σαιξπηρικόν, 2017), Τα μεροκάματα ενός έρωτα (Εντευκτήριο, 2019), Της μιας ανάσας ποιήματα (Κουκκίδα, 2021) και Όλα στο μαύρο (Ρώμη, 2022), ενώ ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69