tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η νέα ποιητική συλλογή της Ολυμπίας Τσικαρδάνη 'Αψιθιά με μέλι' θα παρουσιαστεί στην Βέροια

Οι εκδόσεις Παρέμβαση και η Γκαλερί Παπατζίκου σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ολυμπίας Τσικαρδάνη, Αψιθιά με μέλι.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 8 μ.μ., στο καφέ Εκτός Χάρτη (Βενιζέλου 43, Βέροια)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου, ποιητής

Αγνή Παπακώστα, Δρ Φιλολογίας ΑΠΘ

Ολυμπία Τσικαρδάνη, ποιήτρια

Ανάγνωση ποιημάτων:

Νόπη Καριπίδου, πολιτικός μηχανικός

Λευτέρης Κορυφίδης, φιλόλογος

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για μία ποιητική συλλογή που μέσα από τη λυρική γραφή της συγγραφέως, φανερώνει την ευεργετική διάσταση της ποίησης για τον άνθρωπο, μπροστά σε κάθε δυσκολία ή προβληματισμό του. Πηγή έμπνευσης η φύση και η δισδιάστατη λειτουργία της, μπλέκοντας αντίθετα στοιχεία, κάτι που φαίνεται και μέσα από τον τίτλο που παντρεύει το πικρό με το γλυκό. 

Η Ολυμπία Τσικαρδάνη γεννήθηκε στα Σέρβια-Κοζάνης και εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων, δοκιμίων, άρθρων και ποίησης, καθώς και με την κριτική λογοτεχνικών έργων.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Ανεμώνη» (εκδόσεις Εντύποις, 2016) και «Αψιθιά με μέλι» (εκδόσεις Παρέμβαση, 2023), τη συλλογή διηγημάτων «Τοπία της στοργής» (εκδόσεις Παρέμβαση, 2019) και έχει γράψει το θεατρικό έργο «Μικρές Πατρίδες» το οποίο ανέβηκε στη σκηνή από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Συμμετέχει στις συλλογικές εκδόσεις «Δέκα φτερά (Ποιητικές Συμπλεύσεις Ι)» (εκδόσεις Εντύποις, 2016) και «Ο χρόνος που περνά και χάνεται» (εκδόσεις Παρέμβαση, 2023), ενώ ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69