tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Γιούκι η λευκή δράκαινα": Παραμυθοαφήγηση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Άννα Μπαντή, θα παρουσιάσει το παραμύθι της «Γιούκι η λευκή δράκαινα».

Η Άννα Μπαντή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Τον τελευταίο χρόνο έχει βρει τον τρόπο να συνδυάσει το ενδιαφέρον της για τα παιδιά και την αγάπη της για τα βιβλία, γράφοντας το πρώτο της παραμύθι «Γιούκι η λευκή δράκαινα», την παρουσίαση του οποίου συνδυάζει κατά περίσταση με ένα βιωματικό εργαστήρι σχετικά με το άγγιγμα και τη συναίνεση.

Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν παρακολουθήσει την παραμυθοαφήγηση και το εργαστήρι πάνω από 550 παιδιά σε δημοτικά σχολεία και χώρους που φιλοξενούν δράσεις για παιδιά στη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, το Πλατύ Ημαθίας, τη Λεπτοκαρυά και την Κατερίνη.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Τρεις λιμνοθάλασσες και πέντε κορυφές από ‘δω, γεννήθηκε η Γιούκι. Ήταν κατάλευκη, σαν το απάτητο χιόνι! Μέχρι που εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης χρειάστηκε να αποχωριστεί τους γονείς της και τότε κάτι παράξενο άρχισε να συμβαίνει. Με το πρώτο ανεπιθύμητο άγγιγμα, ένα σκούρο σημάδι εμφανίστηκε στο σώμα της. Κι έτσι ξαφνικά δεν ήταν πια κατάλευκη.

Ένα παραμύθι που έρχεται να μας θυμίσει ότι το σώμα έχει μνήμη, αποθηκεύει συναισθήματα και προτιμάει να αγγίζεται, αφού πρώτα συναινέσει.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69