tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Μαρίνα Γιώτη παρουσιάζει «Τα Φλαφ της ευτυχίας» στην Βέροια

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ σας προσκαλούν σε μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου Τα Φλαφ της ευτυχίας με τη συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στις 18:00 στον πολυχώρο Ελιά στην Βέροια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια μικρή και μαγική λέξη είναι το «Eυχαριστώ» που μέσα της περικλείει μια μεγάλη δόση ευγνωμοσύνης.
Η ευγνωμοσύνη θρέφει την ψυχή μας και έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται άμεσα με την ευτυχία.

Ο ΟΧ-Ι ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη στην άκρη του ηλιακού µας συστήματος, που είχε τον πιο όμορφο και παράξενο ουρανό!
Ο ουρανός φωτιζόταν από χιλιάδες φωτεινά Φλαφ, μικρά χνουδωτά ουράνια σώματα που έλαμπαν από μακριά.

Έλεγαν πως αν τα έπιανες ήταν πολύ μαλακά και έφερναν πραγματική ευτυχία.
Ω! Πόσο αγαπούσε ο ΟΧ-Ι τα Φλαφ! Τι κρίμα που ήταν τόσο, μα τόσο μακριά…

Ώσπου μια μέρα ένα Φλαφ έπεσε λίγο πιο πέρα από το σπίτι του ΟΧ-Ι! Πόσο χάρηκε!
Οι ευχές του έπιασαν! Ένα ολόδικό του Φλαφ!
Όμως έκανε τελικά το Φλαφ ευτυχισμένο τον ΟΧ-Ι;
Και τι είναι τελικά η ευτυχία;

Μια ιστορία που έρχεται να δείξει στα παιδιά τη δύναμη της ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη θρέφει την ψυχή και συνδέεται άμεσα με την ευτυχία.
Είναι ένα εργαλείο και μια ικανότητα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε στο παρόν, να νιώσουμε πιο ικανοποιημένοι στο σήμερα και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Αν καλλιεργήσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης στα παιδιά από μικρή ηλικία τα βοηθάμε να γίνουν πιο ευτυχισμένοι ενήλικες. Η εκπαίδευση στην αξία της ευγνωμοσύνης είναι εκπαίδευση αισιοδοξίας. Υπάρχουν πάντα προκλήσεις, μπλοκαρίσματα και επιπλοκές, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν είναι το πραγματικό τεστ ψυχικής ανθεκτικότητας.

Το βιβλίο επιπλέον περιλαμβάνει συμβουλές για γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και ασκήσεις Ευγνωμοσύνης από την εκπαιδευτικό Γεωργία Σολωμού.

Φτιάξε το δικό σου Φλαφ!

«Δεν είναι η ευτυχία που μας κάνει ευγνώμονες, αλλά η ευγνωμοσύνη που μας κάνει ευτυχισμένους».
David Steindl-Rast

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση. Έχει τιμηθεί µε το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υο?ρκης και µε τα διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της, ενώ έχει αποσπάσει το 1ο Βραβείο Βιβλίου Public 2021 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία για το βιβλίο της Γέτι, η δύναμη του ακόμη. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο Η Στιγμούλα και ακολούθησαν Η Στιγμούλα είναι δυνατή! και η σειρά Παραμύθια…αλλιώς: Σκουφοκοκκινι?τσα (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2016), Δυ?ο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, Ρεβιθοκοντου?λης (στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2017) και Τι τρέχει µε τον Αϊ-Βασίλη; από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα για μαμάδες µε τίτλο Μια καρδιά, ενώ ακολούθησαν το Μια στιγμή, Μια αγκαλιά και Δώσε λύση στο μελίσσι το 2019. Το 2020 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της σειράς Μελισσάκια στα Θρανία με τίτλο Το Κάτι τι; και το Γέτι, η δύναμη του ακόμη, το οποίο αγαπήθηκε από χιλιάδες παιδιά και κέρδισε το 1ο Βραβείο Βιβλίου Public 2021 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία. Τον Σεπτέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το Γέτι+, ένα ημερολόγιο θετικής σκέψης με πρωταγωνιστή το αγαπημένο σε όλους μας Γέτι! Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και τα ιταλικά και βρίσκονται σταθερά στις λίστες των παιδικών best seller.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69