tsakiridis ban july21

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 fancy jewelry store

access ban20

Εμπλουτισμός Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών για το 2022

Για 11η συνεχόμενη χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) συνεχίζει να υποστηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες με την υλοποίηση της δράσης Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών μέσω του Future Library.

Από το 2012 έως και το 2021 έχουν ενισχυθεί 70 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες του Δικτύου του Future Library με περισσότερες από 50.000 νέες αξιόλογες εκδόσεις.

Για το 2022 η δράση θα υλοποιηθεί σε 13 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της επικράτειας που θα εμπλουτιστούν με περισσότερα από 5.000 βιβλία διαφόρων εκδοτών. Επίσης, μέσω της δωρεάς αυτής, συνεχίζεται η υποστήριξη της λειτουργίας των κινητών βιβλιοθηκών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. 

Κάθε χρόνο επιλέγουμε να εντάσσουμε στο πρόγραμμα βιβλιοθήκες που βρίσκονται σε διαφορετικές γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας.

Από την ίδρυσή μας μέχρι και σήμερα υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το ρόλο και την αξία που μπορούν να έχουν οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας μας στην ενδυνάμωση, μεταξύ άλλων, της τοπικής ταυτότητας κάθε περιοχής και στη βελτίωση της πρόσβασης στη γνώση και τις πληροφορίες των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού.

Ο εμπλουτισμός των συλλογών των βιβλιοθηκών με καινούργιες εκδόσεις αναβαθμίζει το  ρόλο τους και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες για τον σκοπό και τις δράσεις του οργανισμού μας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, http://www.futurelibrary.gr

Μερικές πληροφορίες για το ίδρυμα Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988. Σκοποί του είναι η προσφορά κοινωνικού έργου, η υποστήριξη μακροπρόθεσμων δράσεων στον εν ευρεία έννοια  εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα, με τη διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς Μέσης εκπαίδευσης καθώς και τη διοργάνωση επιμορφωτικών διαλέξεων που απευθύνονται, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, και στο ευρύ κοινό. Κεντρικός σκοπός του Ιδρύματος είναι επίσης η αξιοποίηση της αξιόλογης νομισματικής συλλογής και της συλλογής χαρτονομισμάτων που έχει στην κατοχή του  μέσω της προβολής τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεργάζεται επί σειρά ετών με το Future Library, για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στη συγκεκριμένη  δράση συνίσταται κυρίως στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες εκδόσεις και με συνδρομές περιοδικών γενικής παιδείας.

Από το φθινόπωρο του 2014 το Κ.Ι.Κ.Π.Ε., Σε συνεργασία με τον οργανισμό Future Library και τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της περιφέρειας, πραγματοποίησε επίσης την διοργάνωση υποδειγματικών διδασκαλιών που απευθύνονταν σε καθηγητές  Μέσης Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα έφερε τον τίτλο «Από την έρευνα στη διδασκαλία» και επικεντρωνόταν σε τέσσερις κύκλους της διδακτέας ύλης: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομία.

 Συνεργάζεται με το library4all για τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων περιοχών της επικράτειας, Κατά τη διάρκεια της εξαετούς συνεργασία τους έχουν διανεμηθεί περισσότερα από 200.000 βιβλία σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία κατόπιν αιτημάτων εκπαιδευτικών ή και συλλόγων γονέων.

Στο εκδοτικό πρόγραμμα του ΚΙΚΠΕ περιλαμβάνονται μελέτες που προκύπτουν από το πλούσιο υλικό των συλλογών ή από ανέκδοτο υλικό που έχει στην κατοχή του (λ.χ. οι Επιστολές μεταξύ του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια με τον Αλέξανδρο Κοντόσταυλο). Το Ίδρυμα ενισχύει επιπλέον οικονομικά σημαντικές εκδόσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και πολιτισμικών φορέων.

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

100% Ελληνικά χειροποίητα κοσμήματα!

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69