tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκαν τα βιβλία των Πέτρου Κυρίμη "Κάποτε στον Πειραιά" και Μιχάλη Πατένταλη "Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ" στη Νάουσα (φωτογραφίες)

Τα βιβλία των Πέτρου Κυρίμη "Κάποτε στον Πειραιά" και Μιχάλη Πατένταλη "Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ" παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο πολιτισμού πολιτισμού Βέτλανς, στη Νάουσα. 

"Στην πρωτότυπη διπλή παρουσίαση βιβλίων του Πέτρου Κυρίμη "Κάποτε στον Πειραιά" και του Μιχάλη Πατένταλη "Ποιός σκότωσε τον Μότσαρτ" εντυπωσίασε κατ'αρχήν η μεγάλη προσέλευση κοινού την Παρασκευή το βράδυ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και άλλες αξιόλογες εκδηλώσεις, συν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Οι δύο συγγραφείς συγκινήθηκαν από την ζεστασιά που εισέπραξαν απο τον κόσμο. "Δεν περιμέναμε σε μία επαρχιακή πόλη όπως τη Νάουσα να υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το βιβλίο," είπε ο Πέτρος Κυρίμης. Το βιβλίο "Ποιός σκότωσε τον Μότσαρτ" παρουσίασε ο Χρήστος Τσίτσης, δάσκαλος και Πρόεδρος του Ιστορικού Σωματείου Ωδείου Ναούσης (αναλύσεις και κριτικές θα δημοσιευτούν ξεχωριστά).

Η Ευγενία Καβαλλάρη, φιλόλογος - εξειδικευμένη στην Μεσαιωνική και Νεοελληνική Φιλολογία παρουσίασε το έργο "Κάποτε στον Πειραιά".

Η Λίνα Βαταντζή έβαλε τη δική της πινελιά μιλώντας για τη ζωή των δύο συγγραφέων. Η βραδιά ταξίδεψε τους ακροατές της σε άλλες εποχές που είχαν λάμψη και σε πόλεις μακρινές. Ο Πειραιάς, με τις φτωχογειτονιές του ξαναζωντάνεψε μέσα από την παρέα εκείνης της νοσταλιγικής νιότης. Η Βιέννη του Μότσαρτ εμφανίζεται μέσα απο τα μουσικά κλειδιά και την χαμένη σελίδα του Ρέκβιεμ.

Τρία ταλαντούχα παιδιά απο το Μουσικό Σχολείο Βέροιας συμπλήρωναν μουσικά την εικόνα στο πιάνο: 

Αναστάσιος Κετίκογλου:
Erik Satie Gnossiene 1
Η μελαγχολία της ευτυχίας  (λόγω ημέρας γενεθλίων του Μάνου Χατζιδάκι)

Θωμάς Μπουκτσης: Caruso ~ Lucio Dalla

Anna Hill: Für Elise - Ludwig van Beethoven

Την οργάνωση αυτής της υπέροχης βραδιάς είχε η ΚΙΝΗΣΗ για τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ και τις ΤΕΧΝΕΣ σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο "Κλειδάριθμο" στην Αθήνα ", αναφέρει η υπεύθυνη γενικού συντονισμού, Ξανθή Χονδρού-Χιλλ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69