tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παρουσιάστηκε το ιστορικό λεύκωμα «Βέροια 1900-1975. Από την Οθωμανοκρατία ως τη Μεταπολίτευση»

paroysiasi istorikoy tomoy

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο κοινό της Βέροιας το το ιστορικό λεύκωμα «Βέροια 1900-1975. Από την Οθωμανοκρατία ως τη Μεταπολίτευση» το οποίο εκδόθηκε από την Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) του Δήμου Βέροιας, τον Ιούλιο του 2014.

Η παρουσίαση έγινε στο Χώρο Τεχνών κα αμέσως μετά ακολούθησαν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης στο φουαγιέ.

ekthesi foto ver

Για το λεύκωμα μίλησαν οι Γιάννης Καμπούρης (Διευθυντής της ΚΕΠΑ), Paul Proctor (Photographer/Artist, Educator and Researcher), Αναστασία Γ. Ταναμπάση, ΜSc (Υπ. Δρ. Ιστορίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) και Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας (Επιμελητής της έκδοσης).

Το φωτογραφικό λεύκωμα που παρουσιάστηκε πρόκειται για την πρώτη έκδοση τέτοιας δουλειάς που αφορά την νεότερη ιστορία της πόλης. Στο ιστορικό λεύκωμα περιλαμβάνονται πάνω από 600 φωτογραφίες, που χρονολογούνται από το 1900 έως το 1975 και αποτυπώνουν διάφορες πτυχές της τοπικής ιστορίας. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από σημειώσεις επεξήγησης, ενώ η έκδοση εμπλουτίζεται με εισαγωγικά κείμενα, σε καθεμιά από τις τρεις ενότητές της, τα οποία παρουσιάζουν συνοπτικά όψεις της ιστορίας της πόλης, με σκοπό τη διευκόλυνση του αναγνώστη στη μελέτη του λευκώματος. Αξίζει να αναφερθεί ότι η έκδοση είναι δίγλωσση και παρουσιάζεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

paroysiasi istorikoy tomoy1

Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Δρ. Εμμανουήλ Γ. Ξυνάδας, ενώ τις μεταφράσεις έκανε η Αναστασία Γ. Ταναμπάση, MSc Ιστορίας και Υπ. Δρ. Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, η εκπρόσωπος της αδελφοποιημένης Σέρβικης πόλης Ούζιτσε Ελένα Βάσοβιτς και διαβάστηκαν μηνύματα της πρώην δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και το πρώην υπουργού Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρου Καράογλου.

paroysiasi istorikoy tomoy3

«Η έκδοση μας ταξιδεύει σε μια τόσο πρόσφατη αλλά και τόσο μακρινή περίοδο» τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και πρόσθεσε: «Παρουσιάζει για πρώτη φορά με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία της Βέροιας και ζωντανεύει την καθημερινή ζωή της πόλης».

paroysiasi istorikoy tomoy2

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69