ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher βιβλίων – Από 21 Αυγούστου οι ενστάσεις
- Γράφτηκε από τον/την Μαρία Τριγώνη
Αναρτήθηκαν την Πέμπτη 20 Αυγούστου οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2026 της ΔΥΠΑ, μαζί με το Μητρώο Παρόχων.
Το πρόγραμμα προβλέπει τη διάθεση 150.000 επιταγών, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3,75 εκατ. ευρώ.
Όσοι υπέβαλαν αίτηση και διαφωνούν με τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν μία ένσταση, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr.
Η προθεσμία ανοίγει την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 10:00 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 23:59.
Στην ένσταση θα πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος για τον οποίο αμφισβητείται το αποτέλεσμα, όπως για παράδειγμα λανθασμένη μοριοδότηση ή μη αναγνώριση προϋπόθεσης συμμετοχής. Παράλληλα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισυνάψει ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν την ένστασή του.
Ενστάσεις που θα υποβληθούν με διαφορετικό τρόπο και όχι μέσω της προβλεπόμενης ηλεκτρονικής διαδικασίας δεν θα εξεταστούν.
Το πρόγραμμα των επιταγών βιβλίων θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026. Η επιταγή θα έχει τη μορφή μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους που συμμετέχουν στο Μητρώο Παρόχων.
Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους θα μπορούν να επιλέξουν τα βιβλία που επιθυμούν, με έκπτωση 10%, χρησιμοποιώντας την επιταγή των 25 ευρώ.

















