Η Τζένη Πετροπούλου θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο στην Βέροια
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 19:00, θα παρουσιαστεί στην Βέροια το νέο βιβλίο της Τζένης Πετροπούλου με τίτλο «Φυγή, γιατί ό,τι αγαπώ δεν πρέπει να πονά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δασκιωτών, στην οδό Αφών Μανάκια 2, με τη συνεργασία του Συλλόγου, του Βιβλιοπωλείου “Ολόγραμμα” και των Εκδόσεων ΕΞΗ.
Στο επίκεντρο της βραδιάς βρίσκεται το νέο έργο της συγγραφέως, το οποίο πραγματεύεται τη φυγή ως πράξη αυτοπροστασίας και αναζήτησης εσωτερικής ισορροπίας. Το βιβλίο θα προσεγγιστεί από τρεις ομιλήτριες με διαφορετικές ειδικότητες:
-
Κατερίνα Πογέλη — Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου
-
Φανή Μπασιούρη — Ψυχολόγος
-
Σοφία Τολιοπούλου — Κοινωνιολόγος
Οι τρεις τους αναμένεται να φωτίσουν πτυχές του βιβλίου που αγγίζουν τη σύγχρονη ψυχοσυναισθηματική πραγματικότητα, τη θέση της γυναίκας και τις κοινωνικές πιέσεις που οδηγούν στη «φυγή» ως επιλογή.
Αποσπάσματα από το έργο θα διαβάσει η φιλόλογος Γιώτα Δελκοτζάκη, προσφέροντας στο κοινό μια πρώτη επαφή με τη γραφή της Πετροπούλου. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά η Ιωάννα Καραγιώργου στο τραγούδι και ο Θωμάς Καρακάρης στην κιθάρα, δίνοντας έναν καλλιτεχνικό τόνο στη βραδιά.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Μέχρι που αναγνώρισε τα ίδια σημάδια στα μάτια των παιδιών της. Και μόνο τότε συνειδητοποίησε ότι το μεγαλύτερο καθήκον της είναι να τα προστατέψει. Μόνο τότε είδε ότι δίπλα της υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να τη βοηθήσουν να σπάσει τα δεσμά της. Μόνο τότε κατάλαβε ότι δεν ήταν μόνη.
Μια σκληρή αλλά τόσο αληθινή διαδρομή: από τον φόβο στην αφύπνιση, από τη σιωπή στη μαρτυρία, από την απόγνωση στην ελπίδα. Γιατί η φυγή δεν είναι πάντα πράξη δειλίας, αλλά καμιά φορά είναι η πιο μεγάλη πράξη γενναιότητας.














