tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Εκδήλωση για το έργο του βεροιώτη λογοτέχνη Θανάση Μαρκόπουλου στην Δημόσια Βιβλιοθήκη

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ημαθίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι Εκδόσεις Μελάνι, το περιοδικό Κοράλλι και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο θα παρουσιάσουν τις παρεμβάσεις αιθεροβάμονος του Θανάση Μαρκόπουλου Ο πηλός και το κανάτι και το αφιέρωμα στον ίδιο του περιοδικού Κοράλλι το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026, στις 12 το μεσημέρι, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Ομιλητές θα είναι

η ποιήτρια και κριτικός Άννα Αφεντουλίδου,

ο κριτικός και γραμματολόγος Αλέξης Ζήρας και

ο συγγραφέας Κώστας Χατζηαντωνίου, διευθυντής του περιοδικού,

ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δέσποινα Καρυπίδου.

ΕΡΓΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Θανάσης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1951 στα Κρανίδια της Κοζάνης. Σπούδασε Αρχαία Ελληνική και Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις μεταπτυχιακές και τις διδακτορικές του σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην ποίηση και τη μελέτη της μεταπολεμικής ελληνικής λογοτεχνίας. Ποιήματα και δοκιμιακά του κείμενα, κριτικά και φιλολογικά, δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά, έντυπα και διαδικτυακά.

Έχει εκδώσει εννέα συλλογές ποιημάτων, άλλες τόσες δοκιμίων και τρεις μελέτες.

Τελευταία ποιητική συλλογή: Βροχές Βερμίου, Μελάνι, 2022.

Τελευταία έκδοση με δοκιμιακά σχόλια της επικαιρότητας:

Ο πηλός και το κανάτι. Παρεμβάσεις αιθεροβάμονος, Μελάνι, 2024

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

sidiropoulos

studio 69