BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Βέροια: Ταξίδι στην ιστορία μέσα από την παρουσίαση βιβλίου και ντοκιμαντέρ

Ο Δήμος Βέροιας και ο Εμπορικός Σύλλογος συνδιοργανώνουν μια ιδιαίτερη πολιτιστική εκδήλωση τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου «Η Ιστορία της Μικρής Ιερουσαλήμ», γραμμένο από τον βεροιώτη γιατρό Εμμανουήλ Γρ. Βλαχογιάννη, καθώς και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Βέροια Αναμνήσεις και Μαρτυρίες» του Νίκου Αναγνωστόπουλου.

Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, καθώς το βιβλίο του κ. Βλαχογιάννη φωτίζει την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Βέροιας, γνωστής ως «Μικρή Ιερουσαλήμ», και τις επιρροές της στην πόλη. Ο συγγραφέας αντλεί από την προσωπική του οικογενειακή ιστορία, καθώς μέλη της οικογένειάς του ήταν πρωτεργάτες στη σύσταση του πρώτου καταστατικού του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας το 1919. Την ιστορική αυτή κληρονομιά θα παρουσιάσει και ο δημοσιογράφος  Χρήστος Μπλατσιώτης, ενώ ο κ. Βλαχογιάννης θα κάνει μια σύντομη αναφορά στη σημαντική συνεισφορά της οικογένειάς του στην επαγγελματική ζωή της πόλης.

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ του Νίκου Αναγνωστόπουλου «Βέροια Αναμνήσεις και Μαρτυρίες» θα προσφέρει ένα νοσταλγικό ταξίδι στην παλιά Βέροια, μέσα από τις μαρτυρίες και τις αναμνήσεις κατοίκων της πόλης, ζωντανεύοντας τη συλλογική μνήμη και το πλούσιο παρελθόν της.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου. Ο συντονισμός και η παρουσίαση της βραδιάς θα γίνει από τη δημοσιογράφο και πρώην Δήμαρχο Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, ενώ η υπεύθυνη οργάνωσης και προγραμματισμού της εκδήλωσης είναι η δημοσιογράφος Έλσα Φανάρα.

Η εκδήλωση αυτή αναμένεται να αποτελέσει μια ξεχωριστή ευκαιρία για τους πολίτες της Βέροιας να γνωρίσουν βαθύτερα την ιστορία της πόλης τους, αλλά και να συνδεθούν με το παρελθόν της μέσα από τις αφηγήσεις και τις προσωπικές εμπειρίες των δημιουργών.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69