BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

«Λυκοχαβιά»: Μια συνάντηση με τον συγγραφέα Κώστα Μπαρμπάτση και την τέχνη της απώλειας

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας διοργανώνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, στις 11:00 πμ, στη διεύθυνση Σοφοκλή Βενιζέλου 9. Η εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία γνωριμίας με τον συγγραφέα Κώστα Μπαρμπάτση και το βιβλίο του «Λυκοχαβιά», το οποίο κυκλοφόρησε το 2022 από τις εκδόσεις Κέδρος.

Ο Μπαρμπάτσης, με το «Λυκοχαβιά», κατάφερε να αιφνιδιάσει ευχάριστα την ελληνική λογοτεχνική σκηνή, κατακτώντας την προσοχή κριτικών και αναγνωστών. Το έργο του χαρακτηρίζεται από λιτότητα, γνήσια συγκίνηση και μια γλώσσα αυθεντική και ανεπιτήδευτη, με στοιχεία που συνήθως αποδίδονται σε ώριμους συγγραφείς. Παρά το γεγονός ότι το «Λυκοχαβιά» αποτελεί το πρώτο του βιβλίο, εντυπωσιάζει με τους ολοκληρωμένους χαρακτήρες και τη βαθιά αίσθηση του μέτρου που το διέπει.

Το βιβλίο περιλαμβάνει έξι ιστορίες που πραγματεύονται την απώλεια: την απώλεια συναισθημάτων, λογικής και ζωής. Οι ιστορίες εκτυλίσσονται κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο, κατά τη διάρκεια σκοτεινών περιόδων της ελληνικής ιστορίας, όπως ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή και ο Εμφύλιος, καθώς και στα χρόνια της μετανάστευσης. Οι χαρακτήρες του Μπαρμπάτση εμφανίζονται εύθραυστοι, ανίκανοι να αντέξουν την οξύτητα της σκληρότητας που τους περιβάλλει, οδηγούμενοι συχνά σε φυγή, είτε εσωτερική είτε πραγματική.

Ο ίδιος ο Κώστας Μπαρμπάτσης, γεννημένος στο Αγρίνιο, ζει πλέον στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού στην εκπαιδευτική τεχνολογία και τα πολυμεσικά εικονικά περιβάλλοντα. Επιπλέον, απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Διδάσκει Πληροφορική σε δημόσια σχολεία από το 2004, ενώ έχει επίσης διδάξει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η φιλόλογος Ευαγγελία Πολυμένου θα μιλήσει για το βιβλίο, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας θα μοιραστεί σκέψεις και εμπειρίες του με το κοινό. Πρόκειται για μια εκδήλωση που συνδυάζει τη λογοτεχνία με την ανθρώπινη εμπειρία της απώλειας, προσκαλώντας το κοινό να εμβαθύνει σε θέματα που παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69