tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δήμος Βέροιας: Που θα πέσουν δολώματα - εμβόλια για αλεπούδες

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει Τοπικό πληθυσμό για τις γενικές οδηγίες προφύλαξης σχετικά με τα αντιλυσσικά εμβόλια – δολώματα για τα άγρια ζώα.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ζωντανό ιό κατά της λύσσας. Το πρόγραμμα εμβολιασμού εφαρμόζεται στη χώρα μας τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2016 και θα επαναλαμβάνεται κάθε φθινόπωρο και άνοιξη.

Στα όρια του Δήμου Βέροιας κατά τις ημερομηνίες 13-23/05/2017, θα διενεργηθούν ρίψεις στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες.

ΔΑΣΚΙΟ, ΡΙΖΩΜΑΤΑ, ΣΦΗΚΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΑΝΤΑ , ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΟ , ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ , ΧΑΡΑΔΡΑ , ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ , ΡΑΧΗ , ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ , ΑΣΩΜΑΤΑ , ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ , ΜΕΤΟΧΙ , ΚΟΥΜΑΡΙΑ , ΚΟΜΝΗΝΕΙΟ , ΠΑΝΟΡΑΜΑ , ΒΕΡΟΙΑ , ΚΟΥΤΣΟΧΩΡΙ , ΕΡΓΟΧΩΡΙ , ΠΑΤΡΙΔΑ , ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ , ΦΥΤΕΙΑ , ΤΡΙΛΟΦΟΣ , ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ , ΛΑΖΟΧΩΡΙ , ΤΑΓΑΡΟΧΩΡΙ , ΝΕΑ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ , ΠΑΛΑΙΑ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ , ΝΕΑ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ , ΚΥΔΟΝΟΧΩΡΙ , ΔΙΑΒΑΤΟΣ , ΜΕΣΗ , ΚΟΥΛΟΥΡΑ , ΑΜΜΟΣ , ΜΕΤΟΧΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ , ΒΕΡΓΙΝΑ , ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ , ΕΛΑΦΙΝΑ , ΣΥΚΙΑ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΥΣΣΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ-ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ

Οι ρίψεις των εμβολίων δολωμάτων εστιάζονται σε μη κατοικημένες περιοχές. Παρόλα αυτά άτομα ή κατοικίδια ζώα μπορεί να έρθουν σε επαφή με τα δολώματα αυτά στη διάρκεια περιπάτων ή άλλων δραστηριοτήτων στη φύση. Επίσης υπάρχει περίπτωση εμβόλια να πέσουν, να παρασυρθούν ή να μεταφερθούν από ζώα στα όρια της κατοικημένης περιοχής.

Αν βρείτε εμβόλιο-δόλωμα κατά της λύσσας να αποφύγετε την επαφή με αυτό.

Αν χρειαστεί να το απομακρύνεται:

• Μην το πιάσετε με γυμνά χέρια. Χρησιμοποιήστε πλαστικά γάντια ή μία πλαστική σακούλα και τοποθετείστε το σε κοντινή μη πολυσύχναστη περιοχή με σχετική βλάστηση (π.χ. εντός θάμνων) έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή με άνθρωπο.

• Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τοπική Κτηνιατρική Υπηρεσία για περαιτέρω οδηγίες.

Μετά από άμεση επαφή με εμβόλιο-δόλωμα:

• Κίνδυνος έκθεσης στον ιό του εμβολίου υπάρχει για τον άνθρωπο μόνο όταν το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας, που υπάρχει στο εσωτερικό του δολώματος, έρθει σε επαφή με ανοιχτές πληγές, μη επουλωμένα τραύματα ή βλεννογόνο (μάτια, στόμα).

• Πλύνετε με άφθονο νερό και σαπούνι την περιοχή του δέρματος που ήρθε σε επαφή με το εμβόλιο-δόλωμα. Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά, μπορείτε να εφαρμόσετε αλκοολούχο (οινόπνευμα) ή ιωδιούχο διάλυμα (ιώδιο).

• Πλύνετε με άφθονο νερό τους βλεννογόνους (μάτια, στόμα) που ήρθαν σε επαφή με το εμβόλιο- δόλωμα.

• Αν είχατε επικίνδυνη επαφή με το εμβόλιο-δόλωμα, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια σε Μονάδα Υγείας. Αν είναι δυνατόν, λαμβάνοντας επαρκή προστασία των χεριών (π.χ. πλαστικά γάντια) μπορείτε να πάρετε το εμβόλιο-δόλωμα μαζί σας, τοποθετώντας το με ασφάλεια σε πλαστική σακούλα.

• Αν το κατοικίδιο σας μεταφέρει στο στόμα του ή καταναλώσει το εμβόλιο-δόλωμα που βρήκε, δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να αποσπάσετε το δόλωμα-εμβόλιο από τη στοματική κοιλότητα του ζώου.

Για περαιτέρω πληροφορίες, διαβάστε τις Οδηγίες Προφύλαξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή μπορείτε να καλέστε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο 210-5212054, 24 ώρες το 24ωρο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69