tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Μπαρτζώκα για το ζήτημα των παραμορφωμένων πυρηνόκαρπων

Με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας εξέφρασε την ανησυχία του για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί πυρηνόκαρπων, όπως τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα, λόγω παραμορφωμένων καρπών. Ο ίδιος επισήμανε ότι το πρόβλημα έχει λάβει μορφή επιδημίας, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε ότι η αιτία της παραμόρφωσης των καρπών παραμένει αταυτοποίητη, κάτι που αυξάνει την ανησυχία, καθώς οι παραγωγοί καλούνται να μην συλλέγουν τα προϊόντα τους, λόγω του κινδύνου επιμόλυνσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τεράστιες οικονομικές ζημιές, ενώ επηρεάζεται αρνητικά και η τοπική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της κονσερβοποίησης και της χυμοποίησης των φρούτων.

Επιπλέον, ο βουλευτής επισήμανε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις του Αυγούστου κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παραγωγής σε όλες τις δενδροκαλλιέργειες, επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση των αγροτών.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε από τον Υπουργό να ληφθούν άμεσα μέτρα για τα παραμορφωμένα πυρηνόκαρπα και να εξεταστεί το ενδεχόμενο οργανωμένης αναδιάρθρωσης των πληττόμενων καλλιεργειών, με σχετικό αίτημα προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Επίσης, απαίτησε την άμεση αποζημίωση και οικονομική ενίσχυση των αγροτών που έχασαν μεγάλο μέρος ή και ολόκληρη την παραγωγή τους, είτε λόγω της αταυτοποίητης ασθένειας είτε λόγω των βροχοπτώσεων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπαρτζώκας: «Η φετινή χρονιά εξελίσσεται σε μια πολύ δύσκολη για όλους τους παραγωγούς πυρηνόκαρπων σε Ημαθία και Πέλλα. Είναι επιτακτική ανάγκη να λάβουμε άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών μας, που έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο!».

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69