tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

ΕΘΕΑΣ: Άμεσες αποζημιώσεις για τις ζημιές από καρπόπτωση στα πυρηνόκαρπα λόγω άκαιρων βροχοπτώσεων

Η ΕΘΕΑΣ (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) ζητά άμεση αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες πυρηνόκαρπων λόγω των άκαιρων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Με την ανακοίνωσή της, η ΕΘΕΑΣ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εφαρμόσει τον νόμο 3877/2010, τονίζοντας ότι οι αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν για την καρπόπτωση που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

Η Ένωση υποστηρίζει ότι η εφαρμογή του νόμου αποτελεί πάγιο και θεσπισμένο δικαίωμα των αγροτών και ότι η αποζημίωση αυτή είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της νομιμότητας, η οποία έχει παραβιαστεί για αρκετά χρόνια σε βάρος τους.

Επιπλέον, η ΕΘΕΑΣ προτείνει τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής για την επανεξέταση του ζητήματος και την παροχή γνωμοδότησης σχετικά με το αν ο κανονισμός του ΕΛΓΑ καλύπτει τη ζημιά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Επίσης, αναφέρεται στην επιστημονική τεκμηρίωση που έχει συγκεντρωθεί τα προηγούμενα χρόνια, η οποία έχει αγνοηθεί, και τονίζει ότι οι αποζημιώσεις έχουν περιοριστεί στο πρόγραμμα de minimis, το οποίο δεν καλύπτει επαρκώς τις απώλειες των αγροτών.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για άμεσες ενέργειες από την πολιτική ηγεσία ώστε να προστατευτούν οι αγρότες και οι καλλιέργειές τους από τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69