tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Ημαθίας: Νέες Κατευθύνσεις για τη Συγκομιδή και Εμπορία Ακτινιδίων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ανακοίνωσε νέους κανόνες για τη συγκομιδή, τυποποίηση και εμπορία ακτινιδίων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ημερομηνίες Συγκομιδής και Εμπορίας: Η συγκομιδή των ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward ορίζεται για την 15η Οκτωβρίου κάθε έτους, ενώ η έναρξη της εμπορίας για την εγχώρια αγορά θα ξεκινά την 1η Νοεμβρίου.

Πρότυπα Ωρίμανσης: Τυποποιητές και συσκευαστές υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι τα ακτινίδια που φτάνουν στις εγκαταστάσεις τους έχουν τουλάχιστον 6,2° Brix ή 15% μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία.

Εξαγωγές και Εισαγωγές: Οι εισαγωγείς και εξαγωγείς ακτινιδίων πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι παρτίδες που διακινούν πληρούν τα ίδια πρότυπα ωρίμανσης.

Εμπορία: Τα ακτινίδια που διατίθενται σε οποιοδήποτε στάδιο εμπορίας μετά την τυποποίηση πρέπει να έχουν τουλάχιστον 9,5° Brix.

Μεταφορές: Τα ακτινίδια πρέπει να μεταφέρονται από τους τόπους παραγωγής τους αποκλειστικά εντός της χώρας προς εγκαταστάσεις τυποποίησης και συσκευασίας.

Καταχώριση Στοιχείων: Οι τυποποιητές και συσκευαστές είναι υποχρεωμένοι να καταχωρούν τα στοιχεία κάθε παραλαβής ακτινιδίων στην Ψηφιακή Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ «δηλώσεις Ακτινιδίου προς τυποποίηση/συσκευασία» μέχρι το τέλος της επόμενης ημέρας από την παραλαβή.

Κυρώσεις: Η μη τήρηση αυτών των κανόνων θα επιφέρει κυρώσεις σύμφωνα με τον Νόμο 4235/2014.

Αυτές οι οδηγίες στοχεύουν στη διασφάλιση της ποιότητας των ακτινιδίων που διατίθενται στην αγορά, ενώ παράλληλα προστατεύουν τους καταναλωτές και ενισχύουν την αξιοπιστία των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69