tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Διαμαρτυρία αγροτών του Τριλόφου στον ΤΟΕΒ Βέροιας

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΤΟΕΒ Βέροιας πραγματοποίησαν αγρότες της τοπικής κοινότητας Τριλόφου.

toev ber 1

Οι αγρότες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο πότισμα των καλλιεργειών τους, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας κάτω από τα γραφεία του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων για να συζητήσουν το σημαντικό ζήτημα πρωτίστως της έλλειψης νερού κι έπειτα της έλλειψης υποδομών.

toev ber 3

Οι παρευρισκόμενοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Γιάννη Πίσσα.

toev ber 4

Οι αγανακτισμένοι αγρότες αναφέρθηκαν στην ανεπάρκεια του νερού, στις απαρχαιωμένες υποδομές (χωμάτινα αυλάκια, αντλίες) και στις ελλειπείς επενδύσεις του οργανισμού στον Τρίλοφο, στην φθορά των μηχανημάτων (τρακτερ) τους, στην σπατάλη νερού, πετρελαίου και ενέργειας, καθώς και στο χάσιμο πολλών εργατοωρών που απαιτούνται για την άρδευση των εκτάσεων (χωράφια με ροδάκινα, κεράσια, βερίκοκα, αμπέλια) τους.

toev ber 5

Οι αγρότες είπαν ότι εδώ και 40 χρόνια δεν έγιναν καθόλου έργα υποδομής. Όπως πότιζαν πριν 40 χρόνια έτσι ποτίζουν και την σημερινή εποχή, με όποιες δυσκολίες έχουν προκύψει κι από το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης.

toev ber 7

Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν στην μείωση της παραγωγής και στη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού. Ζητούν να επιλυθούν αυτά τα σοβαρά ζητήματα, καθώς και την επόμενη χρονιά θα αντιμετωπίσουν το ίδιο θέμα, ενώ ζητούν την παραίτηση των αρμοδίων.

toev ber 6

Έπειτα από ένα δίωρο συζητήσεων δόθηκαν λύσεις. Αποφασίστηκε η παράταση του χρόνου άρδευσης για τουλάχιστον 5-6 ώρες την ημέρα, ενώ σε έκτακτες περιπτώσεις το αντλιοστάσιο θα δουλεύει όλο το 24ωρο.

Τέλος, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ορθή διαχείριση του νερού. 

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69