tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Δημιουργήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα για δηλώσεις ζημιών από την ασθένεια παραμόρφωσης καρπών

Από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνόκαρπων έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) ΟΣΔΕ θα μπορούν να καταχωρούν τις δηλώσεις παραγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών που έχουν εμφανίσει τα προβλήματα της ασθένειας παραμόρφωσης  των καρπών. 

Οι αγρότες που έχουν διαπιστώσει το εν λόγω πρόβλημα στα αγροτεμάχιά τους, θα επισκεφθούν το ΚΥΔ στο οποίο έχουν υποβάλει την δήλωση ΟΣΔΕ του 2023 και θα ζητήσουν την εκτύπωση εντύπου στο οποίο θα φαίνονται αναλυτικά μόνο οι καλλιέργειες των ροδακίνων  και νεκταρινιών. 

Επί αυτού του εντύπου σε ειδική στήλη, θα συμπληρωθεί ο αριθμός των δέντρων του κάθε αγροτεμαχίου που έχει εμφανιστεί το πρόβλημα.

Στο κάτω μέρος του εντύπου θα υπογράφει ο παραγωγός και ο γεωπόνος με τον οποίο συνεργάζεται ο παραγωγός και ο οποίος προμηθεύει τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Στον χώρο υπογραφής του γεωπόνου θα τίθεται και η σφραγίδα του.

Το έντυπο στη συνέχεια θα προσκομίζεται στό ΚΥΔ ,  θα καταχωρίζεται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και φωτοαντίγραφό του θα παραδίδεται στον παραγωγό ενώ το πρωτότυπο θα παραμένει εκεί. Μετά την ολοκλήρωση των καταγραφών και την ύπαρξη ολοκληρωμένης εικόνας της έκτασης της προσβολής θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Προς το παρόν ισχύουν οι οδηγίες του Μπενάκειου φυτοπαθολογικού ινστιτούτου σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει οι προσβεβλημένοι καρποί να μην συγκομίζονται και να παραμένουν στο χωράφι. Αφού γίνει η καταγραφή τα προσβεβλημένα δέντρα θα εκριζωθούν και θα καταστραφούν,  ενώ θα επιδιωχθεί να ευρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.  Επίσης επισημαίνεται ότι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι παραγωγοί για τη μη μετάδοση του ιού και για να προστατευθεί γενικώς η ροδακινοκαλλιέργεια.

  Όλες οι ανωτέρω ενέργειες γίνονται κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κ Δ Σταμενίτη , τους αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας κ Κ Καλαϊτζίδη και Πέλλας κ Δ Τζαμτζή, ως επίσης τις ΔΑΟΚ Ημαθίας και Πέλλας. 

  Τα εν λόγω στοιχεία θα είναι στη διάθεση και διαχείριση του ΥΠΑΑΤ.".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69