tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ο Τάσος Μπαρτζώκας φέρνει στη Βουλή τις ζημιές των αγροτών της Ημαθίας από την πρόσφατη ανεμοθύελλα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, ζήτησε άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες της Ημαθίας – κυρίως σε Βέροια και Νάουσα- μετά την πρόσφατη ανεμοθύελλα.

Συγκεκριμένα, με κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τάκη Θεοδωρικάκο, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ο βουλευτής αναφέρεται στη σοβαρή καταστροφή που σημειώθηκε στις 13 Ιουνίου, σε καρπούς (κυρίως ροδάκινα, δαμάσκηνα, κεράσια, μήλα κά), σε δέντρα, αλλά και σε αγροτικές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, ο αγροτικός κόσμος είναι θορυβημένος και περιγράφει μία ιδιαίτερα ζοφερή εικόνα, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι η πολλαπλή φορά που τους τελευταίους μήνες πλήττεται η Ημαθία από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στηρίζοντας για άλλη μία φορά τον αγροτικό κόσμο που μαστίζεται πλέον από περιστατικά φυσικών καταστροφών, ο Τάσος Μπαρτζώκας με την παρέμβασή του αυτή ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να αποζημιωθούν οι αγρότες για το φυτικό κεφάλαιο που έχασαν, αλλά και να ενισχυθούν οικονομικά για να ανακατασκευάσουν τις εγκαταστάσεις τους που καταστράφησαν.

Επιπλέον, θέτει το ζήτημα της δυνατότητας να υπάρξει μία νέα ελληνική πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για ένα Ταμείο ή Μηχανισμό άμεσης στήριξης του ευρωπαϊκού αγροτικού κόσμου από την κλιματική κρίση -που σταθερά και διαρκώς κλιμακούμενα- πλήττει τους αγρότες μας.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69