tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Διαμαρτυρήθηκαν για την ακαρπία

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης  15 Μάη παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια ύστερα από απόφαση της σύσκεψης αγροτικών συλλόγων Ημαθίας - Πέλλας που έγινε στις 30 Απρίλη στη Νάουσα με πρωτοβουλία του αγροτικού συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας".

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας παρέδωσαν στην υπεύθυνη του υποκαταστήματος υπόμνημα με τα αιτήματα τους και ζήτησαν να διαβιβαστεί στο ΔΣ του ΕΛΓΑ και στο ΥΠΑΑΤ.

Στο υπόμνημα αναφέρονται τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο όπως η ακαρπία σε (βερίκοκα, δαμάσκηνα, αμύγδαλα, κεράσια ροδάκινα κά), οι ζημιές στα πρώιμα κεράσια από τις βροχοπτώσεις.

Ζητώντας

  • Να ενταχθεί  η ακαρπία στα ζημιογόνα αίτια.
  • Να γίνει αναγγελία ζημιάς για προϊόντα που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα το προηγούμενο διάστημα,.
  • Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων.
  • Ολοκλήρωση της καταβολής των αποζημιώσεων.
  • Προσλήψεις στον ΕΛΓΑ με το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό, να επανδρωθεί ο οργανισμός με μέσα μετακίνησης ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στις εκτιμήσεις των ζημιών.

Παράλληλα εκφράστηκε η αντίθεση των αγροτικών συλλόγων όσον αφορά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που φέρνει νέα χαράτσια  στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής, θα λειτουργεί με βάση την ανταποδοτικότητα, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

"Συνεχίζουμε να αγωνιζομαστε μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους σε συντονισμό με την Πανελλαδική επιτροπή μπλόκων (ΠΕΜ) για: Δημόσιο φορέα  ΕΛΓΑ ,αλλαγή του κανονισμού του  που θα αναγνωρίζει και θα αποζημιώνει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας,  θα καταβάλει τις αποζημιώσεις έγκαιρα, στο 100% της ζημιάς,με επαρκή κρατική χρηματοδότηση" αναφέρουν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69