tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση με στελέχη του αγροτικού τομέα

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας συνάντηση με στελέχη του αγροτικού τομέα του νομού Ημαθίας. Μία πρώτη συνάντηση από τις πολλές που θα ακολουθήσουν, στο πλαίσιο δράσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής που έχουν ως στόχο να ακουστεί ο αγροτικός τομέας κάνοντας πράξη την υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ για χάραξη πολιτικής από κάτω προς τα πάνω.

Στη συνάντηση από την πλευρά της Ν.Ε. μετείχαν ο γραμματέας, Σάββας Τσιχλακίδης και τα μέλη Αντώνης Καραγιαννίδης, Μαρία Καραγιαννίδου, Γιώργος Κόγιας, Σωτήρης Μαυρόπουλος και Μαρία Σακαλή και από την πλευρά του αγροτικού τομέα οι κ.κ. Αλέκος Καραγιαννίδης, Στέφανος Τηλκερίδης, Νίκος Καραγιαννίδης, Σταύρος Τσουλφαϊδης, Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, Ζωή Χαρπίδου, Θωμάς Δεληγιάννης, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, Αριστείδης Κύρου και Νίκος Τσιακίδης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή αναφέρει:

"Με φόντο το ράλι στις τιμές της ενέργειας και τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής,  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη συμμετοχή τους στα eco-schemes, τον εξαναγκασμό των αγροτών από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη, να εγγραφούν στα νέα Τμήματα Αγροτών των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, που θέτουν εν αμφιβόλω την ικανότητα των παραγωγών να συνεχίσουν τη δραστηριότητα τους.

Σε μια περίοδο που ο αγροτικός τομέας είναι εκτεθειμένος στην κλιματική κρίση, οι γεωργοί  δεν γνωρίζουν αν θα πληρωθούν τον κόπο τους. Επιτακτική η ανάγκη του εκσυγχρονισμού του συστήματος ελέγχου και απόδοσης αποζημιώσεων στους αγρότες από έντονα καιρικά φαινόμενα και κλιματολογικές ιδιαιτερότητες, μέσω του ΕΛΓΑ.

Μετά τον εποικοδομητικό διάλογο τονίστηκε η ανάγκη για εφαρμογή μέτρων για τον περιορισμό του κόστους που συνθέτει το σύνολο της παραγωγής και διακίνησης αγροτικών προϊόντων, με μείωση του ΦΠΑ στα φάρμακα όπως έγινε στην περίπτωση των λιπασμάτων αλλά και τον μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο στη μάνικα των πρατηρίων. Την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ξεκάθαρες απαντήσεις για την διαμόρφωση της αξίας των δικαιωμάτων ανά αγρονομική περιφέρεια για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, την κατανομή των αδιάθετων δικαιωμάτων και πόρων αλλά και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των υπολοίπων πληρωμών αμέσων ενισχύσεων 2023.

nomarxiaki pasok 1745

Είναι απαραίτητη η διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς και τους εκπροσώπους των αγροτών καθώς και η εκπόνηση ενός νέου Στρατηγικού Σχεδίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιβίωσης των αγροτών και της Αγροτικής ανάπτυξης.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νομού Ημαθίας με υπεύθυνο τρόπο συνομιλεί με το σύνολο του αγροτικού κόσμου και των εκπροσώπων του και στέκεται αλληλέγγυο στις αγωνίες του για ένα καλύτερο αύριο που ταυτίζεται με αυτό της χώρας μας. Η σχέση του ΠΑΣΟΚ και του αγροτικού κόσμου, που έζησαν και πορεύτηκαν μαζί, ακόμα και σε δύσκολες εποχές, ανανεώνεται με μια σχέση βασισμένη σε ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη. Οι προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν αυτήν την επανασύνδεση, ενώ η προσπάθεια για την ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικού σκηνικού αποδίδει ήδη καρπούς. Βρισκόμαστε στην αρχή αυτού του ταξιδιού, με τον στόχο να διαμορφωθεί και να εκφραστεί πολιτικά μια νέα κοινωνική και προοδευτική πλειοψηφία".

nomarxiaki pasok 1802

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69