tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Λουτρός: συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών

Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών για τον φετινό χειμώνα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Λουτρό.

Οι αγρότες που συμμετείχαν διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή αποζημιώσεων για τις χαλαζοπτώσεις και τον παγετό της άνοιξης που πέρασε. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκέντρωση στον Λουτρό (το αγρόκτημα του οποίου επλήγη αρκετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα) βρέθηκαν αγρότες και από άλλες περιοχές της Ημαθίας.

Οι αγρότες ζητούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, επτά μήνες μετά από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων – επισημαίνουν δε ότι κυβερνητικοί βουλευτές είχαν υποσχεθεί να προχωρήσει το θέμα των αποζημιώσεων αλλά ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε.

Επίσης οι αγρότες επισημαίνουν το αυξημένο κόστος παραγωγής και ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να μειωθεί δραστικά για να μπορέσουν οι ίδιοι να συνεχίσουν να καλλιεργούν και στη νέα περίοδο αλλά και να φτάνουν στην αγορά τα αγροτικά προϊόντα σε λογικές τιμές.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας είπε, με αφορμή τη διαμαρτυρία, ότι “το μόνο όπλο που ο αγρότης έχει για να διαμαρτυρηθεί είναι το τρακτέρ” και κάλεσε όλους τους αγρότες να συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες. “Όσες φορές κινητοποιηθήκαμε, κάτι κερδίσαμε” είπε χαρακτηριστικά.

Οι αγρότες της περιοχής μας θα περάσουν δύσκολα Χριστούγεννα. Πρέπει να γίνουν δυο πράγματα, να εξοφληθούν πλήρως οι αγρότες και να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ επειδή δεν καλύπτει όσα πρέπει. Πρέπει για όλες τις αιτίες να αποζημιώνονται οι παραγωγοί. Πρέπει η Κυβέρνηση να αποπληρώσει πριν από τα Χριστούγεννα” είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης που παρευρέθηκε και αυτός στη διαμαρτυρία.

Κάλεσε δε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να γίνουν άμεσα αλλαγές ώστε να προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού. “Η αγροτιά δεν αντέχει άλλο” κατέληξε.

Με πληροφορίες από το site ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΟΣ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69