tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Λίνα Τουπεκτσή: Αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ - Δίπλα στους παραγωγούς κερασιών

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λίνα Τουπεκτσή επισκέφθηκε την περιοχή της Νάουσας και διαπίστωσε τις ζημίες που έφερε η κακοκαιρία Genesis στην παραγωγή των κερασιών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Οι τραγανόσαρκες ποικιλίες κερασιάς που προορίζονται για νωπή κατανάλωση και έχουν τη μεγαλύτερη εμπορική αξία, χτυπήθηκαν από τις βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα το σχίσιμο του καρπού. Τα σχισίματα του καρπού επιτρέπουν την είσοδο στο εσωτερικό μυκήτων και βακτηρίων και κυρίως της μονίλιας, στην οποία η κερασιά παρουσιάζει μεγάλη ευαισθησία, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ζημιές και ο καρπός να γίνεται ακατάλληλος για εμπορία.

Δυστυχώς μεγάλο μέρος της παραγωγής χτυπήθηκε από το χαλάζι και την παρατεταμένη βροχόπτωση και αυτές οι ζημίες θα καλυφθούν από τον ΕΛΓΑ. Η Κυβέρνηση που έχει ως κεντρικό άξονα ανάπτυξης τον πρωτογενή τομέα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του ΕΛΓΑ τόσο σε ανθρώπινους όσο και σε οικονομικούς πόρους, ώστε οι προεσκοπίσεις να ολοκληρώνονται ταχύτατα και οι αποζημιώσεις να είναι δίκαιες.

Άλλωστε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους με την επικαιροποίηση του κανονισμού ΕΛΓΑ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69